Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Χατζηαγγέλου Βασιλική

Πρόσωπα | Επιλογή ανά θέμα | Τελευταίες αναρτήσεις

Η Χατζηαγγέλου είχε διατελέσει Δήμαρχος Σιδηροκάστρου το 1995 - 1998. Έφυγε απο τη ζωή  σε ηλικία 82 ετών τον Μάρτιο του 2019. Υπηρέτησε στην εφορία Σιδηροκάστρου απο την θέση και της προϊσταμένης, ενω διατέλεσε δήμαρχος.  Η κηδεία της έγινε Σάββατο (9.3.19) απο τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στις 12 το μεσημέρι.

Η ζωή της και η πολιτική της διαδρομή
Η Βάσω Χατζηαγγέλου ( αριστερά) με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και μετέπειτα πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στις Σέρρες το 1999( από το αρχείο του Δημοσιογράφου Δημήτρη Νάτσιου)  1995 .
 
Η Βάσω Χατζηαγγέλου στο γραφείο της στο δημαρχιακό κατάστημα με τον συνδικαλιστή Χρήστο Στάμτση( από το αρχείο του Δημοσιογράφου Δημήτρη Νάτσιου)
Σπάνιος άνθρωπος η εκλιπούσα, ήταν καλόψυχη, θεοσεβούμενη και πάντα κοντά στους συνανθρώπους της. Βοήθησε πολλούς ανθρώπους  στη ζωή με τον καλό λόγο και την στάση της.Με καταγωγή από τη Φλώρινα ( Αμύνταιο) γνωρίστηκε στη Θεσσαλονίκη με τον μετέπειτα συζυγό της Σιδηροκαστρινό έμπορο Γεώργιο Χατζηαγγέλου και αργότερα μετακόμισαν στην πρωτεούσα της Σιντικής. Το 1994 ενώ υπηρετούσε ως προιστάμενη στη εφορία Σιδηροκάστρου, δέχεται να «μπεί» στη μάχη των δημοτικών εκλογών. Με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας κερδίζει τις εκλογές και διαδέχεται στο δημαρχιακό θώκο τον Απόστολο Καρύδα, επικρατώντας στο Β γύρο των εκλογών του συνυποψηφίου της Μιχάλη Δοδακόπουλου.Από τη θέση της δημάρχου από το 1995 εως το 1998  προσπάθησε να επιλύσει προβλήματα του δήμου και είχε εξασφαλίσει ευνοική διευθέτηση για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπισε η Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών.Κατά την διάρκεια της θητείας της είχε  κατεδαφιστεί η γέφυρα Καλκάνη χωρίζοντας το Σιδηρόκαστρο στα δυο.Με δυναμισμό αποφασιστικότητα αντιμετώπισε το θέμα και σε  σε σύντομο χρονικό διάστημα προχώρησε στην αποκατάσταση της.
H ψυχρολουσία του 1998 και η ανωτερότητα της
1996  Η Βάσω Χατζηαγγέλου με τον πρώην υπουργό Αχιλλέα Καραμανλή( δεξιά) και τον Χρήστο Στάμτση( αριστερά) κατά την διάρκεια εκδηλώσεων  για την απελευθέρωση της πόλης του Σιδηροκάστρου( από το αρχείο του δημοσιογράφου Δημήτρη Νάτσιου)
 Οι  δημοτικές εκλογές του 1998  αποτέλεσαν για την ίδια μία ψυχρολουσία.  Εν ενεργεία δήμαρχος η ίδια πήρε πολύ χαμηλό εκλογικό ποσοστό( 8%) και βγήκε εκτός εκλογικής μάχης στο Β γύρο. Μετά την ολοκλήρωση της δημαρχιακής περιόδου 1999-2002 αποσύρθηκε από τα κοινά.Λειτουργώντας ως δήμαρχος ήταν ακριβοδίκαιη και δεν ξεχώρισε τους συνδημότες της. Πολιτικά όμως  δεν έκρυψε ποτέ τις πολιτικές πεποιθήσεις της και την  προτίμηση της  στη Νέα Δημοκρατία.Παρά την πικρία της  για την συμπεριφορά συνοδοιπόρων της έδωσε εκλογικές μάχες για την επικράτηση της στις Εθνικές εκλογές του 2000 και του 2004.Εως το 2010 είχε παρεμβατική φωνή στα δημόσια πράγματα όταν  την καλούσαν τα μέσα ενημέρωσης. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, μετά το θάνατο του συζύγού του Γιώργου Χατζηαγγέλου  ζούσε σε ίδρυμα αποκατάστασης στην Καβάλα κοντά στην κόρη της Αθηνά.Το «Σ.Θ» εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της. Να είναι γεροί να τη θυμούνται. Το αξίζει άλλωστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου