Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης για την Ποντιακή Γενοκτονία

Η 19η Μαΐου, αφιερώνεται ως ημέρα μνήμης και τιμής της  Ποντιακής Γενοκτονίας. Οι περισσότερες από 353.000 ψυχές που δολοφονήθηκαν από το Κεμαλικό καθεστώς ζητούν Διεθνή αναγνώριση.

Τα αιμοβόρα στίφη των τσετών, με τον λυμεώνα των Ποντίων Τοπάλ Οσμάν, εγκλημάτησαν, κατέστρεψαν και ξεκλήρισαν την μακραίωνη παράδοση των Ελλήνων στα παράλια του Εύξεινου Πόντου.

Η βίαιη εκρίζωση και ο ξεριζωμός από τις πατρογονικές εστίες τους, συνέβαλε παρόλα αυτά, τα μέγιστα στην οικονομική ανόρθωση της Μακεδονίας μας και η συμμετοχή των Ποντίων στους Εθνικούς μας αγώνες θεωρείται σπουδαία.

Στον αγαπημένο μας τόπο, τη Σιντική, οι απόγονοι των Ποντίων διέπρεψαν και αναγέννησαν το εμπόριο, δίνοντας πνοή στον αγροτικό -κτηνοτροφικό τομέα και αποτελούν έως και σήμερα βασικό θεμέλιο της κοινωνίας μας.

Η ιστορική μνήμη, η εθνική και θρησκευτική ταυτότητα, η έννοια του Έθνους αποτελούν στοιχεία απαραίτητα για την επιβίωσή μας. Χωρίς γνώση της ιστορίας δεν υπάρχει εθνική συνείδηση και φρόνημα.

Αποτελεί χρέος μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ασχοληθούμε εμπράκτως και να προωθήσουμε την Διεθνή Αναγνώριση της Ποντιακής γενοκτονίας .
Δεν ξεχνούμε – Δεν λησμονούμε – Διεκδικούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου