Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Πόπη Ουζούνη , η Ολυμπιονίκης της σφυροβολίας


Η πρωταθλήτρια της σφαιροβολίας κατάγεται από το Χορτερό Σερρών. Για περίπου 20 χρόνια διακρίθηκε στους ελληνικούς και παγκόσμιους στίβους με αποκορύφωμα, τους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϋ το 2000, όπου με μια βολή στα 18,63 μ κατέλαβε την 7η θέση.

Η Σερραία αθλήτρια συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 αλλά δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για τον ιστορικό τελικό της σφαιροβολίας στην Αρχαία Ολυμπία. Μαζί με την Ειρήνη Τερζόγλου συμμετείχαν στο Β΄ προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος και η Τερζόγλου με 17.34μ (είχε ακόμη μία άκυρη, ενώ δεν έριξε τρίτη βολή) έμεινε στη 10η θέση, ενώ η Ουζούνη στάθηκε άτυχη, αφού με 18.03μ στην πρώτη προσπάθεια (είχε ακόμη 17.87μ στη δεύτερη και άκυρη την τρίτη) κατέλαβε την 6η θέση στο γκρουπ.

To 2o Δημ. Σχολείου Σιδ/στρου  φιλοξένησε την σφυροβόλο Ολυμπιονίκη Ουζούνη Πόπη η οποία μίλησε στα παιδιά για το δύσκολο αγώνισμά της, τις ατέλειωτες προπονήσεις της, τις αποτυχίες της, τα συναισθήματά της και την ικανοποίηση που εισέπραξε πετυχαίνοντας τους υψηλούς στόχους που είχε θέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου