Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου


Μέσα στο κλίμα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την Β' Κυριακή των Νηστειών 12 Μαρτίου στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και την χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως π. Προκοπίου Κρίβου 

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος έδωσε πατρικές συμβουλές και νουθεσίες στον π. Προκόπιο και τον προέτρεψε να εργάζεται αδιάλειπτα στον Αμπελώνα του Κυρίου αλλά και τον ευχαρίστησε για την επί 8 έτη διακονία του στον επίσκοπο του και στήν τοπική Εκκλησία.
Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος πολλοί κληρικοί οι οποίοι ήλθαν να προσευχηθούν για τον νεο πρεσβύτερο, όπως ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Γέροντας Αλέξιος, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Σιδηροκάστρου π. Διονύσιος Στυλιανίδης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ιωάννης Καλαϊτζής και πολλοί ακόμη ιερείς και διάκονοι καθώς και η Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Γερόντισσα Ιακώβη.
Το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφώνησε το ''Άξιος''.
Λίγο πρίν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος απένειμε στον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.
Ο π. Προκόπιος θα υπηρετήσει ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου. 
Στο τέλος διέμεινε το αντίδωρο δεχόμενος τις ευχές από όλους τους πιστούς.

sidirokastro-1

sidirokastro-4
sidirokastro-10
sidirokastro-2
sidirokastro-3
sidirokastro-5
sidirokastro-6
sidirokastro-7
sidirokastro-8
sidirokastro-9
antidoro-10


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου