Η αντίδραση του Δήμου για το κλείσιμο του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης Σιδηροκάστρου


Στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης σχετικά με το νέο οργανόγραμμα του Ε.Φ.Κ.Α. που ξεκίνησε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διαπιστώθηκε ότι δε συμπεριλαμβάνεται το υφιστάμενο Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Σιδηροκάστρου.

Ο Δήμος Σιντικής εκφράζοντας την αντίθεσή του στο νέο οργανόγραμμα απέστειλε έγγραφο στον Υφυπουργό, κο Αναστάσιο Πετρόπουλο, με το οποίο κρίνει απαραίτητη τη συνέχιση της λειτουργίας του γραφείου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ
Δ/νση : Ελ. Βενιζέλου 34
Ταχ. Κώδικας : 62300, Σιδηρόκαστρο
Πληροφ. Γρ. Δημάρχου
Τηλέφωνο : 23233 50200
Fax : 2323350220
e-mail: info@sidiki.gr
Σιδηρόκαστρο 1/3/2017
Αρ. Πρωτ.: 2671

ΘΕΜΑ: Λειτουργία Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης Σιδηροκάστρου.

Kύριε Υφυπουργέ,
Σύμφωνα με πληροφορίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Ι.Κ.Α., ξεκίνησε από το Υπουργείο σας διαδικασία διαβούλευσης σχετικά με το νέο οργανόγραμμα του Ε.Φ.Κ.Α.
Στην πρότασή σας δεν συμπεριλαμβάνεται το υφιστάμενο Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Σιδηροκάστρου.

Σας γνωρίζουμε ότι:
1. Ο Δήμος Σιντικής βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Νομού Σερρών, έχει έκταση 1.103,40 χιλιάδες στρέμματα και είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού, καταλαμβάνοντας το 27,8 % της συνολικής έκτασης του Ν. Σερρών.

Αποτελείται από 26 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, συνολικά 42 οικισμούς. Έχει έδρα την πόλη του Σιδηροκάστρου πληθυσμού 5693 κατοίκων, στην οποία λειτουργεί το Γραφείο. Σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού της ΕΛ. ΣΤΑΤ. (2011), ο Δήμος Σιντικής έχει πληθυσμό 22.195 κατοίκους και είναι ο 2ος μεγαλύτερος πληθυσμιακά στη σχετική κατάταξη των Ο.Τ.Α. του Ν. Σερρών.

2. Το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Σιδηροκάστρου εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους 2 Δήμων (Σιντικής και Ηράκλειας) συνολικού πληθυσμού 44.000 κατοίκων και στελεχώνεται με δύο μόνιμους υπαλλήλους.

3. Το λειτουργικό κόστος του γραφείου είναι μηδαμινό καθότι με τις 356/2013 και 183/2015 αποφάσεις του Δ.Σ. Σιντικής έχουν παραχωρηθεί δωρεάν δύο Γραφεία 40 μ2 και 20 μ2 για τη στέγασή του, που βρίσκονται στο Διοικητήριο Σιδηροκάστρου. Ο Δήμος έχει αναλάβει την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας του (ΔΕΗ, Ύδρευση, καθαριότητα, τηλεφωνία κλπ.). 

4. Η διακοπή λειτουργίας του Γραφείου θα δημιουργήσει κοινωνική αναστάτωση με αρνητικές συνέπειες, λόγω της ταλαιπωρίας που θα υποστούν οι ασφαλισμένοι, που σε κάποιες περιπτώσεις για να μετακινηθούν στο γραφείο της πόλης των Σερρών χρειάζεται να διανύσουν απόσταση μεγαλύτερη των 70 χιλιομέτρων.

5. Για τους παραπάνω λόγους κρίνουμε απαραίτητη την λειτουργία του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης Σιδηροκάστρου, ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

6. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ώστε το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Σιδηροκάστρου να συμπεριληφθεί στο νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου σας.

Mε εκτίμηση
Φώτιος Δομουχτσίδης
Δήμαρχος ΣΙΝΤΙΚΗΣ

Για να δείτε το έγγραφο του Δήμου Σιντικής πατήστε εδώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος