Οι ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών για τα Χριστούγεννα, 20 Δεκεμβρίου 2017

Οι ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών για τα Χριστούγεννα, 20 Δεκεμβρίου 2017

«Ελπίδα, αγάπη, αλληλεγγύη. Τρεις λέξεις που εμπερικλείουν όλο το νόημα της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων. Η Γέννηση του Θεανθρώπου αποτελεί για όλους μας το φωτεινό φάρο και την πυξίδα ώστε να πορευόμαστε με μεγαλύτερη πίστη και δύναμη.

Η μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων μας καλεί να κάνουμε πράξη το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης. Ας ανοίξουμε την καρδιά μας και ας προσφέρουμε φροντίδα και στήριξη στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Σε όλους εκείνους που θα γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα σε συνθήκες θλίψης, πόνου και μοναξιάς. Ας επιβεβαιώσουμε και πάλι πως η κοινωνία μας διατηρεί μια ισχυρή παράδοση αλληλεγγύης, βοηθώντας  όσους μας χρειάζονται.

Παράλληλα όμως ας αναλογιστούμε πως η έμπρακτη στήριξη προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη μια χείρα βοηθείας , αποτελεί καθήκον και  υποχρέωσή μας καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου

Γι’ αυτή τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης λοιπόν  το μήνυμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την συνεχή ανάγκη για αναγέννηση του καθενός από εμάς ξεχωριστά, με στόχο την προσφορά προς την κοινωνία. Η περίοδος αυτή αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για περισυλλογή, αυτοκριτική και νέα στοχοθέτηση, όπου η συλλογική προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον θα προηγείται των προσωπικών μας επιδιώξεων.

Με αυτές τις σκέψεις  εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία. Ας είναι οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων μέρες αγάπης και γαλήνης για όλους μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος