Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση ενδιαφερομένων για τη συμμετοχή στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FoodExpo 2018»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής της συμμετέχοντας στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FoodExpo 2018», και την παράλληλη έκθεση «Oenotelia» που θα πραγματοποιηθούν από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο ATHENS METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα.

Η FoodExpo αποτελεί σήμερα έναν κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών στη χώρα μας που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου. Η περσινή FoodExpo 2017 παρουσίασε τεράστιο ενδιαφέρον αφού την επισκέφτηκαν 60.000 επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα και 2.500 αγοραστές του εξωτερικού. 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ουσιαστικά δράσεις για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχει στην Έκθεση αυτή με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος της συμμετοχής της είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. 

Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα και δείχνοντας αφετέρου τον επαγγελματισμό των παραγωγών αλλά και της Περιφέρειάς μας που στοχεύουν σταθερά και διαχρονικά σε νέες αγορές αυξάνοντας το κύρος τους. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για άλλη μια χρονιά Θα αποτελέσει ισχυρό εργαλείο του marketing για την προώθηση και προβολή των προϊόντων της στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση θα παραδοθεί στο χώρο των τροφίμων σε κεντρικό σημείο του Hall 1 σε χώρο τύπου «νησί» (4 πλευρές ελεύθερες) έτοιμο κατασκευασμένο περίπτερο 192 τμ., το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες προβολής των προϊόντων των παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεών της με τρόφιμα με τα κάτωθι τεχνικά χαρακτηριστικά: 

1. Δάπεδο : Επίστρωση με μοκέτα εκθεσιακού τύπου, μπλε απόχρωσης 
2. Δομή : Είδος: Λευκή τοιχοποιία, ΄Ύψος: Ανώτερο: 3,50m - Διαχωριστική τοιχοποιία: 1,80m (τοποθέτηση σήμανσης στο κεντρικό διαχωριστικό τοιχίο της πλάτης, γραφιστικά, εκτυπώσεις) 
3. Info : Ξύλινη κατασκευή 0,65Χ0,50Χ1,05m σε λευκό χρώμα με 1 προσπεκτοθήκη από διάφανο plexi και τοποθέτηση λογότυπου σε αριθμό ικανό να καλύψει τις ανάγκες της Περιφέρειας 
4. Βιτρίνα: Βιτρίνα ξύλινη, με φωτιζόμενη πλάτη, διαστάσεων 0,50x0,50x1,90m. σε λευκό χρώμα με ράφια 0,50x0,25m σε αριθμό ικανό να καλύψει τις ανάγκες της Περιφέρειας 
5. Φωτισμός: Γενικός, με προβολείς HQi. Ηλεκτρολογικός πίνακας με διακόπτη ασφαλείας 
6. Επίπλωση - Εξοπλισμός Σκαμπό: Λευκά σκαμπό BOBO - Τραπέζια: Φ80 με γυάλινο καπάκι - Καρέκλες: LILY λευκές όλα σε επαρκή αριθμό ικανό να καλύψει τις ανάγκες της Περιφέρειας 

Η συμμετοχή της Περιφέρειας θα πλαισιωθεί από γαστρονομική εκδήλωση με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση των τοπικών παραγόμενων στην εδαφική της επικράτεια αγροτικών προϊόντων. Τα μενού θα παρουσιάσουν καταξιωμένοι ώστε από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του «Mediterranean Food Experience». Θα γίνουν προσκλήσεις επαγγελματιών και θα διοργανωθούν από τον Ανάδοχο συναντήσεις B2B με τους ξένους αγοραστές τους οποίους θα φιλοξενήσει ο ίδιος ο Ανάδοχος (κάλυψη εξόδων εισιτηρίων και διαμονής) καθ’ όλη την διάρκεια της Έκθεσης. Θα γίνει καταχώρηση των εκθετών της Περιφέρειάς μας στον επίσημο κατάλογο της Έκθεσης. Επίσης θα προβληθεί η συμμετοχή της Περιφέρειας σε όλα τα κλαδικά περιοδικά που εκδίδει ο Ανάδοχος, με εκτενή ρεπορτάζ και άρθρα και θα παρουσιαστεί η συμμετοχή της με αναλυτική προβολή στον κατάλογο εκθετών της FoodExpo.

Θα καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες των περιπτέρων (παροχή και σύνδεση ρεύματος, νερό, καθαριότητα, φύλαξη, internet, αποκομιδή και απομάκρυνση συσκευασιών και απορριμμάτων, συνεργεία παλετοφόρων και ανυψωτικών για την φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων κ.α.). Θα λειτουργεί μια υποδοχή επισκεπτών με δύο γραμματείες, εκ των οποίων η μια στην είσοδο 1 πλησίον του Hall 1, που θα διαθέτουν την πλέον σύγχρονη μηχανοργάνωση για την άμεση καταγραφή και υποδοχή των επισκεπτών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ΄Έκθεσης θα παρέχεται τεχνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό. 

Στην Περιφέρεια θα δοθούν προσκλήσεις (σε ηλεκτρονική μορφή), επαρκής αριθμός καρτών «εκθέτη» για ελεύθερη πρόσβαση στο χώρο της Έκθεσης των στελεχών για όλες τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης και πρόσβαση σε όλες τις εκδηλώσεις και σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την FoodExpo,  και 30 θέσεις πάρκινγκ.

Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση, παρακαλούμε να ενημερωθούν άμεσα και με κάθε πρόσφορο μέσο οι επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας σε ξεχωριστό stand 6τμ. ανά επιχείρηση και κόστος 657,10€ χωρίς ΦΠΑ. 

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη: 
      • τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, 
      • τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης  
         αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, 
     • την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων της ΠΚΜ, 
     • τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς 
        εκθέσεις. 

Οι Αιτήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες στα email: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr ή στο fax 2313330044, όχι αργότερα από την Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018. 
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313-330350 κα Γλυκερία Καραλή, 2313-330429 κα Κ. Ευγενίου και 2313-330428 κ. Γεώργιος Φανέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου