Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Οσίου Μακαρίου Ονομαστική εορτή του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, 19 Ιανουαρίου 2018

Eπίσκεψη για τα ευχητήρια του Δημάρχου Σιντικής κ. Φώτιου Δομουχτσίδη.

Με την δέουσα Εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σιδηροκάστρου επί τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Μακαρίου του Αιγυπτίου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγου και Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στεφάνου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Φιλίππων κ. Στέφανος ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Μακαρίου και πως εμείς οι χριστιανοί θα πρέπει να ζήσουμε κατά Θεόν ούτως ώστε να κερδίσουμε την Αγιότητα και την Ουράνια Βασιλεία.
Την παραμονή της εορτής στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λιτής & Ρεντίνης κ. Ιωάννης.
Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές όλων των Χριστιανών στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως και ευχαρίστησε όλους, ιδιαιτέρως τους Μαθητές που ήλθαν από τα Σχολεία της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου