Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Με δήλωση της η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά για το Συλλαλητήριο της Αθήνας μας εμπαίζει ή όχι;

Λίγες ώρες μετά την προσπάθεια του χρωματισμού του Συλλαλητηρίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με ανακοίνωση τους, η  Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (που πριν λίγες μέρες δήλωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι τέλους) δηλώνει ότι : "Κάθε προσπάθεια παραταξιακού χρωματισμού του Συλλαλητηρίου συνιστά μια προσπάθεια ακύρωσής του"

Ο εμπαιγμός στο μεγαλείο του

Δήλωση της η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά 
Με την ευθύνη της θέσης μου ως Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και ως Ελληνίδα, δηλώνω ακόμη μια φορά:

Παρούσα στο σημερινό συλλαλητήριο,

Παρούσα στην απαίτηση της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης,

Παρούσα στον αγώνα κατά του αλυτρωτισμού,

Παρούσα για να δηλώσω ακόμη μια φορά την απλή αλήθεια με τα μεγάλα νοήματα:
Ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία.

"Κάθε προσπάθεια παραταξιακού χρωματισμού του Συλλαλητηρίου συνιστά μια προσπάθεια ακύρωσής του"


Το σχόλιο του Μαξίμου για το συλλαλητήριο της Αθήνας
«Το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και προσθέτει: 

«Ο «σεισμός» και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι. Ας λύσουν μεταξύ τους τα εσωκομματικά τους. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία».

Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σημειώνει ότι: «Γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την συνανάπτυξη» και καταλήγει:

«Αυτή την στάση θα τηρήσει αταλάντευτα η ελληνική κυβέρνηση με πατριωτική ευθύνη γιατί κάθε άλλη μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει».

ΣΥΡΙΖα: Το σημερινό συλλαλητήριο διέψευσε πλήρως τις προσδοκίες των διοργανωτών του

Σε ανακοίνωσή του για το σημερινό συλλαλητήριο, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

«Το σημερινό συλλαλητήριο διέψευσε πλήρως τις προσδοκίες των διοργανωτών του, οι οποίοι όλες τις προηγούμενες μέρες ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη της μαζικότητας, συνεπικουρούμενοι από μια μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, που λειτούργησαν ως χορηγός επικοινωνίας του.

Το εθνικιστικό και μισαλλόδοξο μήνυμα που εξέπεμψαν οι ομιλίες, η παρουσία σύσσωμης της Χρυσής Αυγής καθόρισαν το μήνυμά του. Επιπλέον, η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ανέδειξε την τυχοδιωκτική στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο δεν διστάζει να τζογάρει σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ακροδεξιά για να διχάσει τον ελληνικό λαό και να εκμεταλλευτεί τις πατριωτικές ανησυχίες του. Η στάση του Κ. Μητσοτάκη στο ζήτημα αυτό αποτελεί μνημείο υποκρισίας και ανευθυνότητας, καθώς δεν τολμά να καταθέσει στον δημόσιο διάλογο ξεκάθαρη θέση για το θέμα της ονομασίας, παρόλο που κατά το πρόσφατο παρελθόν το διαχειρίστηκε η ΝΔ ως κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της γείτονος χώρας. Η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, η ασφάλεια και η σταθερότητα στα Βαλκάνια αποτελεί το ισχυρότερο εχέγγυο για την εξασφάλιση των εθνικών συμφερόντων και εκφράζει το αίτημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για ένα μέλλον πέρα από αδιέξοδους και ανώφελους απομονωτισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου