Αποκάλυψη: Απολυμένος από την Κονιόρδου ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού


Εν πτήσει προς τη Βουλγαρία, όπου ταξίδευε για τη Σύνοδο των υπουργών Πολιτισμού, πληροφορήθηκε επίσημα η Λυδία Κονιόρδου πως παραμένει στο υπουργείο Πολιτισμού αλλά και πως απέκτησε υφυπουργό τον Κωνσταντίνο Στρατή. Τον άνθρωπο που η ίδια είχε… απολύσει πριν από κάποιους μήνες!!!

Ο Κωνσταντίνος Στρατής, ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ήταν μέλος του ΔΣ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων που διόρισε το 2015 ο Νίκος Ξυδάκης και απέλυσε σύσσωμο η κ. Κονιόρδου τον περασμένο Αύγουστο… Η καρατόμηση της διοίκησης του ΤΑΠ αποτέλεσε και μια από τις αφορμές για να ξεσπάσει εσωκομματικός πόλεμος ανάμεσα στην κ. Κονιόρδου και τον Αριστείδη Μπαλτά με τον πρώην υπουργό Πολιτισμού να δηλώνει πως τα «έχασε απολύτως μόλις έμαθε την ιστορία του ξηλώματος».

Το περιστατικό αυτό δεν θα ήταν άξιο αναφοράς σήμερα αν ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού δεν είχε διατελέσει διευθυντής στο γραφείο του κ. Μπαλτά, με όλους τους συνειρμούς που απορρέουν από αυτή τη σχέση.

«Η Κονιόρδου απέκτησε κυβερνητικό τοποτηρητή», ήταν η ατάκα που έκανε τον γύρο του υπουργείου μόλις έγινε γνωστός ο διορισμός του Κωνσταντίνου Στρατή. Ο νέος υφυπουργός είναι αρχαιολόγος και μόνιμος υπάλληλος του ΥΠΠΟΑ στην κεντρική του υπηρεσία, γεγονός που συνιστά πρωτοτυπία, καθώς ο πρώην υπάλληλος αποκτά υπουργική ισχύ. Είναι και ΣΥΡΙΖΑ, ιδιότητα που οι κομματικοί δεν αναγνωρίζουν στην υπουργό Πολιτισμού, η οποία δεν διαθέτει ερείσματα στο τμήμα Πολιτισμού του κόμματος.

Ο κ. Στρατής έχει διατελέσει επίσης μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ενώ την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση συμμετείχε στην ομάδα που είχε συστήσει ο Γιάννης Δραγασάκης, με αντικείμενο ζητήματα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Ολοι αναμένουν τώρα τον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων για να δουν ποιος, τελικά, θα διοικεί το υπουργείο… Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος υφυπουργός αναμένεται να «τρέξει» καυτές πατάτες του ΥΠΠΟΑ, που η κ. Κονιόρδου είτε δεν ήθελε να αγγίξει είτε δεν τα κατάφερε – όπως είναι το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας… Λέγεται πως ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης δεν μπορεί πλέον να διαθέτει τόσο χρόνο στα προβλήματα του υπουργείου Πολιτισμού.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή δέχτηκε τους εργαζόμενους του Εθνικού Θεάτρου…

A. Καρατζαφέρης
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Eξόρυξη χρυσού στις Σέρρες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος