ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ 32.313 ΛΙΤΡΑ ΔΙΑΛΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΝΟΘΕΥΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Δικογραφία για υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών υπέβαλε το τελωνείο Σερρών. Πρόκειται για 32.313,06 λίτρα χημικού προϊόντος το οποίο προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο κινητήρων.

Ειδικότερα, η Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Τελωνείου Σερρών στα πλαίσια στοχευμένων ελέγχων για τη διασφάλιση των εθνικών και κοινοτικών δημοσιονομικών συμφερόντων, την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τη δίωξη, πρόληψη και καταστολή του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών προϊόντων, τον Ιανουάριο του 2018 στο μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα δέσμευσε προσωρινά Πολωνικό βυτιοφόρο όχημα, το οποίο σύμφωνα με τα συνοδευτικά έγγραφα μετέφερε 32.313,06 λίτρα χημικού προϊόντος-διαλυτικού με αποστολέα Πολωνική εταιρία και παραλήπτη Ελληνική εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτης της οποίας είναι Λιθουανός υπήκοος. Το παραπάνω φορτίο δεν υπόκειται σε φορολογικές επιβαρύνσεις όταν χρησιμοποιείται νόμιμα στη βιομηχανία χρωμάτων, βερνικιών κλπ. Ως τόπος παράδοσης του φορτίου αναγραφόταν η διεύθυνση  «ΑΝΕXARTISISA KATO ASPROPYRGOS».

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι:

α) Σύμφωνα με τη χημική ανάλυση το εν λόγω προϊόν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως διαλύτης στην βιομηχανία χρωμάτων, βερνικιών και στην εν γένει χημική βιομηχανία καθώς και να προστεθεί στα καύσιμα.

β) Η παραλήπτρια εταιρία δεν είναι πραγματικά λειτουργούσα εταιρία (δεν υπάρχει στη δηλωμένη έδρα της, δεν υφίστανται εγκαταστάσεις αποθήκευσης ή/και επεξεργασίας χημικών προϊόντων) και δεν δραστηριοποιείται στον τομέα της βιομηχανίας χρωμάτων

γ) Ο αναγραφόμενος τόπος παράδοσης είναι ψευδής αφού δεν υφίσταται ως υπαρκτή διεύθυνση.

Ως εκ τούτου το μεταφερόμενο εμπόρευμα δεν επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί νομίμως, αλλά επρόκειτο να διατεθεί παρανόμως και να χρησιμοποιηθεί σε άλλες χρήσεις (καύσιμο κινητήρων, νόθευση καυσίμων κλπ) και επομένως υπόκειται σε φορολογικές επιβαρύνσεις στη χώρα μας.

Κατασχέθηκε το εμπόρευμα και το μεταφορικό μέσο μάρκας RENAULT/STOKOTA.

Από το Τελωνείο Σερρών υποβλήθηκε αρμοδίως προς τον κο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, δικογραφία σε βάρος: του Λιθουανού υπηκόου, ιδιοκτήτη της παραλήπτριας εταιρίας, του Πολωνού υπηκόου, οδηγού και ιδιοκτήτη της μεταφορικής εταιρίας και του νόμιμου εκπροσώπου της αποστέλλουσας Πολωνικής εταιρίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Eξόρυξη χρυσού στις Σέρρες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος