Σταματάει η διεξαγωγή διεθνών αγώνων Αντιπτέρισης (Badminton) στο Σιδηρόκαστρο

H Αντιπτέριση (Badminton) στην Ελλάδα είναι άρρητα συνδεδεμένη με το Σιδηρόκαστρο για δεκαετίες. Ένα άθλημα που προσέφερε πολλές επιτυχίες για την χώρα μας εδώ και πολλές δεκαετίες. Κι όμως μετά από πάρα πολλά χρόνια κι ενώ όλες αυτές τις δεκαετίες, ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΞΟΔΑ του καθένα μας κάνοντας το όνομα τις Ελλάδας και του τόπου μας παντού γνωστό, η Ελληνική Ομοσπονδια Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης αποφάσισε να τερματίσει την διεξαγωγή αγώνων στο Σιδηρόκαστρο.

Όσο η αντιπτέριση ήταν άθλημα μη επικερδές το Ελληνικό κράτος δεν έδινε καμία σημασία, από τότε που το άθλημα αποφέρει κέρδος υπήρξε ενδιαφέρον. Έχουν γίνει κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες - συζητήσεις  στο παρελθόν για τον τερματισμό των αγώνων στο Σιδηρόκαστρο. αλλά αυτήν την φορά δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τους αγώνες στον τόπο μας.

Θα ταν άδικο και εγωιστικό να μιλάμε για άθλημα τοπικού χαρακτήρα, αλλά ΠΟΥ ΉΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΕΡΔΟΣ ; ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΦΈΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ.

Η ΕΟΦΣΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία "χρυσώνει το χάπι" κολακεύοντας τον Δημο μας και και ο Δημος μας αντί να αντιδράσει και να παλέψει για να μην φύγουν οι αγώνες από το Σιδηρόκαστρο ασχολείται με τα καλά λόγια της ανακοίνωσης για τον Δήμο.

Η Αντιπτέριση δεν είναι άθλημα τοπικού χαρακτήρα

Με μεγάλη έκπληξη, αλλά και συνάμα χαρά, διαβάζουμε το τελευταίο διάστημα δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και πολλά σχόλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, για το γεγονός ότι δε θα διεξαχθούν διεθνείς αγώνες στο Σιδηρόκαστρο.

Μας χαροποιεί που ο Δήμος τόσα χρόνια στάθηκε αρωγός στο Μπάντμιντον και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Σιντικής και τον Πρόεδρο της ΑΠΟΔΡΑΣΙ για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία.

Η ΕΟΦΣΑ προσπαθεί σκληρά για τη διάδοση του αθλήματος με τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει και δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς ότι το Σιδηρόκαστρο στάθηκε αρωγός στη διάδοση του αθλήματος.

Μέρα με τη μέρα, όμως, το άθλημά μας ολοένα και μεγαλώνει. Δεχόμαστε συνεχώς αιτήματα για τη διεξαγωγή αγώνων σε όλη την Ελλάδα, απόρροια της σκληρής δουλειάς που κάναμε. Η Αντιπτέριση δεν είναι άθλημα τοπικού χαρακτήρα  και  η ΕΟΦΣΑ έχει ως σκοπό την διάδοση του αθλήματος.

Γι αυτό το λόγο το ΔΣ της ομοσπονδίας αποφάσισε να κάνει αγώνες σε διάφορα μέρη της χώρας, όπως είναι τα Χανιά, η Λιβαδειά, η Θάσος, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Περιοχές που μας κατέθεσαν έναν ολοκληρωμένο φάκελο για την ανάληψη των διοργανώσεων και θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο η Ομοσπονδία, όσο κυρίως η ανάπτυξη του αθλήματος.

Λαμβάνουμε συνέχεια αιτήσεις για διεθνείς διοργανώσεις, τις οποίες η ομοσπονδία εξετάζει προσεκτικά με γνώμονα τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του αθλήματος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος