Ποια σχολεία αναβαθμίζονται από το «Πράσινο Ταμείο» στο Δήμο Σιντικής


Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προτάσεων στο ΜΕΤΡΟ: «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ: «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2018

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό (Δελτίο Τύπου 30/5/2018) από τις 130 προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης του προγράμματος για τη χρηματοδότηση δράσεων Αστικής Αναζωογόνησης, προεντάχθηκαν 92 προτάσεις 83 Δήμων της χώρας.
Για τις περιπτώσεις αυτές, ο κάθε δήμος κλήθηκε να υποβάλλει τα προβλεπόμενα πρόσθετα στοιχεία, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξή του. Επίσης, για όσους Δήμους αρχικά δεν προεντάχθηκαν ξεκίνησε μία διαδικασία υποστήριξής τους ώστε οι προτάσεις τους να καταστούν επιλέξιμες μέσω κατάλληλων προσαρμογών.
Από το σημείο αυτό η οριστική ένταξη για κάθε Δήμο εξαρτάται απολύτως από τους ίδιους τους Δήμους και συγκεκριμένα από τoν ρυθμό προσκόμισης των δικαιολογητικών – που είναι εκ του νόμου απαραίτητα για τη δημοπράτηση των έργων – καθώς και την προσαρμογή των προτάσεων για όσους δήμους δεν προεντάχθηκαν αρχικά.
Κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων και της υποστήριξης των Δήμων υπήρξαν συστηματικές επαφές και συναντήσεις των υπηρεσιών και της διοίκησης του Πράσινου Ταμείου με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Δήμων αλλά και με αιρετούς των ΟΤΑ μεταξύ των οποίων και σημαντικός αριθμός δημάρχων ή αντιδημάρχων με τους οποίους η συνεργασία υπήρξε άριστη.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία μέχρι στιγμής έχει καταστεί δυνατή η οριστική ένταξη 49 Δήμων (29 με την υπ. αρ. 139.3.3.2 της 2.08. 2018 και 20 με την υπ. αρ. 141.9.1 της 18.09.2018), ενώ έχουν απορριφθεί οριστικά πέντε (5) προτάσεις Δήμων.
Παράλληλα, το Πράσινο Ταμείο έχει προχωρήσει στην ανακοίνωση της δεύτερης πρόσκλησης του προγράμματος, στην οποία δικαίωμα υποβολής έχουν όσοι δήμοι της χώρας διαθέτουν οικισμούς άνω των 5.000 κατοίκων και δεν υπέβαλαν πρόταση στην προηγούμενη πρόσκληση, καθώς και όσοι απορρίφθηκαν οριστικά κατά την αξιολόγηση της πρώτης πρόσκλησης, με δυνατότητα υποβολής εναλλακτικής επιλέξιμης πρότασης.

Όσον αφορά τον Δήμο Σιντικής 
Το έργο είναι προϋπολογισμού 339.000,00 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα 177.756,00 ευρώ. Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει τις εξής επεμβάσεις:

Α. Στο Παλατίδειο Γυμνάσιο-Λύκειο Σιδηροκάστρου πρόκειται να γίνει χρωματισμός του κτιρίου εσωτερικά και εξωτερικά, αντικατάσταση κουφωμάτων του κτιρίου του Λυκείου στην πλευρά της πρόσοψης, θερμομόνωση οροφής κτιρίου καθώς και οριοθέτηση γηπέδου πετοσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης.

Β. Στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κάτω Πορροΐων θα γίνει ασφαλτόστρωση χώρου αυλής και οριοθέτηση γηπέδων πετοσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης.

Γ. Στο Γυμνάσιο-Λύκειο Βυρώνειας πρόκειται επίσης να γίνει ασφαλτόστρωση χώρου αυλής και οριοθέτηση γηπέδων πετοσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Eξόρυξη χρυσού στις Σέρρες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος