Φόρεσε τα γιορτινά του ο Ι.Ν της Αγίας Παρασκευής στο Σιδηρόκαστρο

Εόρτασε ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στο Σιδηρόκαστρο με πλήθος κόσμου να συρρέει από νωρίς να προσκυνήσει την εικόνα της Οσιομάρτυς. Το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουνίου, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός πρωτοστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ Μακάριο και παρουσία δεκάδων κληρικών από την γύρω περιοχή.

Το «παρών» στον Εσπερινό, στην αρτοκλασία και στην περιφορά της εικόνας που  ακολούθησε έδωσε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Σιδηροκάστρου Παναγιώτης Σαββίδης, ο Αντιδήμαρχος  Οικονομικών Υπηρεσιών, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Ιωάννης Τορουνίδης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Γεώργιος Τσίντσιος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣΙ Παύλος Κορωνίδης και η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πρόνοιας & Αγωγής Σταυρούλα Αργυροπούλου. 

Τέλος παρευρέθηκε στην λιτανεία και ο Βουλευτής Σερρών Κωνσταντίνος Μπούμπας.

Αξίζει να αναφερθεί η σπουδαία συμβολή και η άριστη οργάνωση των τελετουργικών του Εφημέριου του Ναού, Πατήρ Παύλου που υποδέχτηκε εκατοντάδες πιστούς με μεγάλη προσήνεια και σεβασμό.

Έπειτα ακολούθησε μεγάλο Ποντιακό γλέντι στο προαύλιο της εκκλησίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Παφραίων, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου, όπου ο  κόσμος διασκέδασε με άφθονο χορό μέχρι πρωίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος