Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Κηρύκου και Ιουλίττης Σιδηροκάστρου

Όπως είχαμε ανασηκώσει στις 14 -15 Ιουλίου η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου θα γιόρταζε την μνήμην  των Αγίων μαρτύρων Κηρύκου και Ιουλίττης στην ομώνυμη Ιερά Μονή και έτσι έγινε. Με λαμπρότητα και κατάνυξη και τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων καθώς και ευσεβών χριστιανών από την ευρύτερη περιοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου γιορτάστηκε στις 14 -15 Ιουλίου η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Κηρύκου και Ιουλίττης στην ομώνυμη Ιερά Μονή λίγο έξω από την πόλη του Σιδηροκάστρου.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου με τη συμμετοχή Ιερέων από τις γύρω ενορίες της Μητροπόλεως, των επισήμων και του ευσεβούς λαού, ενώ ομίλησε για τους Αγίους κατάλληλα ο Σεβασμιώτατος.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου όπου στο τέλος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ιωάννου, κτήτορος της Ιεράς Μονής.


Μετά τις ακολουθίες τόσο του εσπερινού, όσο και της Θείας Λειτουργίας η Ιερά Μονή προσέφερε μοναστηριακή τράπεζα.

Πηγή

romfea.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος