Τον Άγιο Φανούριο τίμησαν στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων εορταστικών εκδηλώσεων και ακολουθιών του μεγάλου προσκυνήματος της Αγίας Ζώνης στην πόλη του Σιδηροκάστρου, τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός το απόγευμα της Παρασκευής 26 Αυγούστου στο ως άνω προσκύνημα χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Μακαρίου, ένας Εσπερινός που έχει καθιερωθεί να τελείται κάθε χρόνο με ξεχωριστή λαμπρότητα την παραμονή της εορτής του Αγίου Φανουρίου.

Η συμμετοχή των χριστιανών κάθε χρόνο είναι επαινετή και αξιοσημείωτη, διότι έρχονται πολλοί προσκυνητές από την περιοχή, κυρίως γυναίκες για να προσκομίσουν την παραδοσιακή Φανουρόπιτα που συνδέεται με την γιορτή του Αγίου Φανουρίου.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην ενορία του Λιμνοχωρίου, όπου στεγάζεται Παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Άγιο Φανούριο, και τέλεσε υπαίθριο Εσπερινό, και πάλι με την παρουσία πολλών ενοριτών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την δυναμική και τη ζέση της πίστης των ανθρώπων, οι οποίοι δίνουν το παρόν σε κάθε λατρευτική ευκαιρία, μια πίστη που οπωσδήποτε χαρακτηρίζει τους χριστιανούς όλων των εποχών και εμπνέεται από το παράδειγμα και το βίο των Αγίων της Εκκλησίας μας.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος