Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Θαυματουργή και Τίμια, Αγία Ζώνη της Παναγίας...

Θαυματουργή και Τίμια, Αγία Ζώνη της Παναγίας... το μοναδικό αντικείμενο της Παναγίας από την επίγεια ζωή Της... το έδωσε ως ευλογία στον Απόστολο Θωμά, ο οποίος δεν ήταν παρών στην κηδεία της, αλλά με θαυμαστό τρόπο από τις Ινδίες βρέθηκε στη Γεσθημανή την τρίτη ημέρα και υπήρξε μάρτυρας της μετάστασής Της στον ουρανό! Η αξία Της Αγίας Ζώνης είναι ανεκτίμητη, διότι συνδέεται με την Παναγία. Αυτή έχει τη χάρη και σ’ αυτήν οφείλει τη θαυματουργική Της δύναμη, που ποικιλοτρόπως μεταδίδει στους πιστούς… Η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου, διαιρεμένη σήμερα σε τρία τεμάχια, φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Σύμφωνα με την παράδοση, η Ζώνη φτιάχτηκε από τρίχες καμήλας από την ίδια την Θεοτόκο. Τα θαύματα που πραγματοποίησε και πραγματοποιεί η Τίμια Ζώνη είναι πολλά. Βοηθά, ειδικά, τις στείρες γυναίκες να αποκτήσουν παιδί. Αν ζητήσουν με ευλάβεια τη βοήθειά της Παναγίας, τους προσφέρεται ένα κομμάτι κορδέλας, που έχει ευλογηθεί στην λειψανοθήκη της Αγίας Ζώνης, και το όνειρο γίνεται πραγματικότητα!!!

Σήμερα γιορτάζει και πανηγυρίζει όλο το Σιδηρόκαστρο. Ο πανηγυρικός Εσπερινός θα τελεστεί στις 7:00 μ.μ. με τη συμμετοχή πολλών Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων και ανήμερα η Θεία Λειτουργία στις 7:00 π.μ.

Ελευθερία Πούγγουρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου