Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Γεννημένος να πετάει ο Ιωσήφ Παναγιωτίδης

Photoshoped από το Σιδηρόκαστρο (sidirokastro.org). Για την πραγματική φωτογραφία πάτε πιο κάτω.

Γεννημένος να πετάει ο Ιωσήφ Παναγιωτίδης, ανήσυχο πνεύμα που δεν μπορεί έτσι απλά να κάτσει στις δάφνες του παρελθόντος. Συμμετέχοντας στην αντιπολίτευση του Δήμου Σιντικής διεκδικεί την θέση του Δημάρχου χωρίς να επαφίεται σε μια δημιουργική καριέρα στην Ελληνική Αεροπορία, αλλά δεν ξεχνά. Πριν λίγες μέρες ανάρτησε μια φωτογραφία από τα νιάτα του
Ο Ιωσήφ Παναγιωτίδης γεννήθηκε το 1959 στο Καπνόφυτο Σιντικής Σερρών
Αποφοίτησε από το Παλλατείδιο γυμνάσιο Σιδηροκάστρου και από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το Ιούλιο του 1980 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.
Υπηρέτησε σε πολλές και σημαντικές Μονάδες Πεζικού, Αεροπορίας Στρατού καθώς και σε επιτελικές θέσεις Συγκροτημάτων και Σχηματισμών.
Μεταξύ των άλλων διετέλεσε Δκτής Λόχου Προκαλύψεως Καστανεών Έβρου, Διοικητής Λόχου Αεροπορίας Στρατού, Διοικητής Τάγματος Πεζικού στον Έβρο , Διοικητής Μ/Κ ΤΠ στην Νήσο Κύπρο, Επιτελής σε Συγκρότημα Πεζικού, Εκπαιδευτής Πτήσεων στην σχολή Αεροπορίας Στρατού, Εξεταστής πτήσεων, δοκιμαστής αεροσκαφών και ελικοπτέρων, Υποδιοικητής και Διευθυντής Σπουδών Σχολής Αεροπορίας Στρατού,  Επιτελής Σχηματισμού Αεροπορίας Στρατού Καθηγητής στη Σχολή Διοικήσεως και Επιτελών, Σύμβουλος Αεροπορίας Στρατού, Διευθυντής Έδρας στην Σχολή Διοικήσεως και Επιτελών.
Οργάνωσε και λειτούργησε ως αρχιεκπαιδευτής  για πρώτη φορά το σχολείο ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ προκειμένου να εξασφαλιστούν τα Εθνικά συμφέροντα στην περιοχή της Μεγαλονήσου.
Συμμετείχε σε δεκάδες ώρες δασοπυρόσβεσης ως χειριστής ελικοπτέρου
Έχει αποφοιτήσει από όλα τα σχολεία του Όπλου του.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Αεροπορίας Στρατού και  της Σχολής Διοικήσεως και Επιτελών.
Στην διάρκεια της σταδιοδρομίας του τιμήθηκε με τις εξής διακρίσεις: 

     α.  Μετάλλιο Στρατιωτικής αξίας Γ΄ Τάξης.
     β.  Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα.
     γ.  Χρυσό Σταυρό του Τάγματος Τιμής.
     δ.  Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Δκσεως Β΄ Τάξης.
     ε.  Διαμνημόνευση Επιτελούς Β΄ Τάξης.
     στ. Παράσημο του Ταξιάρχη του Φοίνικα.

Εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της ένωσης γονέων του δήμου Καλαμαριάς και διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου γονέων στο δημοτικό και το γυμνάσιο Σιδηροκάστρου.
Διετέλεσε σύμβουλος επενδύσεων στο ING group επι 20 χρόνια.
Είναι ιδρυτικό μέλος και εκπρόσωπος στην Ελλάδα της διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης HUMAN PLUS
Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά
Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα - Αικατερίνη Παναγιωτίδου και έχει τέσσερα  τέκνα (την Σαββατώ, τον Παναγιώτη,  την Μαρία–Ραφαηλία και τον Γεώργιο-Ηλία.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου