Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Ο Θεόδωρος Αραμπατζής και τα απίστευτα "γλυπτά ψυχής" που δημιουργεί στην Βυρώνεια.

Τον Θεόδωρο Αραμπατζή μπορεί να γνωρίζετε ως ηλεκτρολόγο αυτό που ίσως να μην γνωρίζετε είναι ότι η τέχνη του αξίζει να θαυμάζετε ανά τους αιώνες.
Θεόδωρος Αραμπατζής, έναν άγνωστο για πολλούς ξυλογλύπτης, ο οποίος θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.
Πόσο εύκολο είναι να πάρεις ένα «κούτσορο» σε τέχνη;
Κι όταν αυτήν η τέχνη ανταγωνίζεται σε ποιότητα τους μεγαλύτερους σε "όνομα" γλύπτες του κόσμου τότε μιλάμε για την πραγματική αξία της τέχνης, ή όπως ο ίδιος λέει, δημιουργεί γλυπτά ψυχής στην Βυρώνεια.

Ο Θεόδωρος έκανε το καλλιτεχνικό του ξεκίνημα στην χαλκογραφία, οταν είχε απολυθεί από το στρατό το 1973 και πήγε στην Αθήνα για να βρει δουλειά και να κάνει ένα ξεκίνημα. 

Η ξυλογλυπτική του καλλιτέχνη δεν σταματά στο θρησκευτικό στοιχείο. Κάνει χειροποίητα μουσικά όργανα όπως φλογέρες και λίρες. Μάλιστα είναι ιδιαίτερα ελαφριά σε βάρος και δίνουν έμπνευση στον μουσικό που θα επιλέξει με τέτοια κατασκευή. Παράλληλα έχει κατασκευάσει και ένα μεγάλο καράβι καθώς λατρεύει τα πλοία.

Οι εικόνες που φτιάχνει αποτελούνται από 5-6 επίπεδα, κάτι που για τους γνώστες του είδους είναι πολύ δύσκολο. Επίσης με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του ξύλου, χρησιμοποιεί και κερί το οποίο καίει με φλόγιστρο ώστε να ποτίσει το ξύλο και να διατηρηθεί στο χρόνο χωρίς να σαπίζει και να χαλάει.

Αυτό το τρίπτυχο που έφτιαξε απεικονίζει τον Ιησού και με το άνοιγμα της εικόνας απλώνεται ο μυστικός δείπνος, έργο που του πήρε δύο ολόκληρα χρόνια!

Δεν θα πούμε κάτι άλλο, σας αφήνουμε να απολαύσετε την υπέροχη τέχνη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου