Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Ημερίδα "Διαχείρισης Κρίσεων στο Σχολικό Περιβάλλον" πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου

Με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου ημερίδα με θέμα «Διαχείριση κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον». 
Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών και από πλευράς του Δήμου Σιντικής και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών έγινε δοκιμαστική διεπαφή του Δήμου με το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου μέσω συστήματος Τηλεπικοινωνιών Έκτακτης Ανάγκης, ενώ στο χώρο του σχολείου βρισκόταν και όχημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής.
  
Σκοπό της ημερίδας ήταν η εξοικείωση των στελεχών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, των γονέων και των μαθητών με τις δράσεις διαχείρισης κρίσεων στα σχολεία, στις οποίες περιλαμβάνεται και η αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εξαιτίας φυσικών ή ανθρωπογενών απειλών και καταστροφών. 
  
Παράλληλα, οι Επιμελήτριες Ανηλίκων Ευθυμία Γκούμλα και Ελένη Χατζηβασιλείου, αλλά και η Επιμελήτρια Κοινωνικής Αρωγής Βασιλική Πέτσα ανέπτυξαν το θέμα «Ανήλικοι σε κρίση; Θύτες ή θύματα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου