Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής διοργανώνει εκδρομή στα Λουτρά Ποζάρ - παλαιός Άγιος Αθανάσιος, 6 - 7 Φεβρουαρίου 2023

Ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής διοργανώνει εκδρομή στα Λουτρά Ποζάρ - παλαιός Άγιος Αθανάσιος, 6 - 7 Φεβρουαρίου 2023
Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου
Ιερός ναός Αγίας Παρασκευής  
Η πρώτη εκδρομή για το νέο έτος του Ναού μας...

O Παλαιός Άγιος Αθανάσιος ή Τσέγανη είναι ένας παραδοσιακός οικισμός στους πρόποδες του όρους Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν, στην κορυφή Πιπερίτσα, δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Απέχει 28 χλμ από την πόλη της Έδεσσας και μόλις 10 χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν.
Η ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕΣΑ Σ’ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΣΟΣ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ. ΤΗΝ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ Ο ΘΕΡΜΟΠΟΤΑΜΟΣ, ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΑ (ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ) ΜΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΓΑΡΓΑΡΟ ΝΕΡΟ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ Η ΠΛΟΥΣΙΟ ΘΕΡΜΗ ΥΔΡΟΦΟΡΑ (650 KM/H), ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Η καταπράσινη, μοναδική σε τελειότητα και πράσινο, φύση που διακόπτεται μόνο για να βραχεί από τα νερά καταρρακτών και ρυακιών. Τα Λουτρά Λουτρακίου είναι γνωστά από παλαιότατων χρόνων. Οι Θρύλοι, αλλά και κάποια άλλα ευρήματα, μιλούν για χρήση των ιαματικών νερών, τόσο την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου όσο και επί Ρωμαϊκής και της Βυζαντινής περιόδου.

Οι Ιαματικές Πηγές των Λουτρών αποτελούν κέντρο Ιαματικού Τουρισμού, καθώς χρησιμοποιούνται από τους επισκέπτες τους κυρίως για θεραπευτικούς λόγους. Οι μορφές υδροθεραπείας που εφαρμόζονται σε αυτά είναι: η Λουτροθεραπεία και η ποσιθεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου