Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Ο ζωγράφος Πέτρος Κοσμίδης της Βυρώνειας

Ο ζωγράφος Πέτρος Κοσμίδης της Βυρώνειας
Ο ζωγράφος Πέτρος Κοσμίδης Γεννήθηκε το 1952 στη Βυρώνεια Σερρών με σπουδές: 1983 Μαθητεία με τον καθηγητή της Σχολή Καλών Τεχνών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ξενή Σαχίνη. 1973 Diplome Ecole ABC de Paris. Το 1980-82 παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στο τμήμα Arts & Craffs στην Mons Βελγίου
Ατομικές εκθέσεις
Γκαλερί Άννας Μπαλτά
– Τέχνη, Κιλκίς,
– Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης, Σέρρες
– Δήμος Πανοράματος Θεσσαλονίκης
Ομαδικές εκθέσεις
1991 Αρχαία Ολυμπία
1992 Αρχαία Ολυμπία
– Art Deco Σέρρες
– Πινακοθήκη Πιερίδη, 1η Τριενάλε Ελληνικής Χαρακτικής, Αθήνα
Ομαδικές εκθέσεις
1990 Dachau, Γερμανία
Ο Πέτρος Κοσμίδης είναι μέλος στο επιμελητήριο εικαστικών τεχνών Ελλάδος ενώ έχει πάρει και διακρίσεις σε διαγωνισμούς που αφορούν την τέχνη.
Τα τελευταία χρόνια ζωγραφίζει ιστορικά και διακοσμητικά μοτίβα με ένα ιδιαίτερα μοντέρνο ύφος. Μέσα κυριαρχεί το στοιχείο του κυβισμού και της ιστορικής πινελιάς.
Αυτό όμως που χαρακτηρίζει τα έργα του είναι το βιωματικό στοιχείο. «Θυμάμαι τον εαυτό μου ως παιδί να χώνομαι κάτω από τις σκιές των δέντρων, να παίζω με τα κουμπιά της μητέρας μου που βρίσκαμε στα συρτάρια». Άλλωστε έχει ζωγραφίσει αρκετούς πίνακες επηρεασμένος από την σχέση μητέρας και γιου. Έμπνευσή του στάθηκαν οι υπερβόρειοι που σύμφωνα με τον θρύλο ήταν Έλληνες αθάνατοι και παντοδύναμοι.
Το έργο του είναι μοναδικό, χαρακτηρίζει την ζωή του και είναι ένας καλλιτέχνης που θα χαράξει το όνομά του στη Βυρώνεια και στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης. Άλλωστε σε μια τέτοια τοποθεσία ανθίζει η φύση και η ψυχή του ανθρώπου, φέρνοντας καταπληκτικά, όπως βλέπουμε, αποτελέσματα. 
Ο κ. Κοσμίδης έχει δημιουργήσει το «Ίδρυμα Πολιτισμού Πέτρου Κοσμίδη». Ο χώρος δέχεται και εκπαιδευτικές εκδρομές.
Διεύθυνση: Βυρώνεια Σερρών, 62043, Ελλάδα, +306944947869, petroskosmidis@yahoo.com, facebook.com/petroskosmidisart
+30 690 690 3355Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου