"Πόλεμος" για το ασθενοφόρο της Ροδόπολης

Το θέμα της λειτουργίας του ασθενοφόρου της Ροδόπολης είναι γνωστό πανελλαδικά, με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν διαμαρτυρηθεί αρκετές φορές.

Από πληροφορίες που λάβαμε, 2 οδηγοί θα αποσπαστούν και θα προστεθούν στους 2 υπάρχοντες οδηγούς του Κέντρου Υγείας Ροδόπολης.

Η απόσπαση είναι μια προσωρινή λύση και δεν λύνει το πρόβλημα.

Σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτιος Δομουχτσίδης ευχαρίστησε τον Δκτη της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) κ. Τσαλικάκη για αυτήν την απόσπαση.
Φώτιος Δομουχτσίδης : ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.
Ευχαριστώ τον Δκτη της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) κ. ΤΣΑΛΙΚΑΚΗ , για την τοποθέτηση ΕΠΙΠΛΕΟΝ 2 Οδηγών Ασθενοφόρου, στους ήδη 2 υπάρχοντες, του Κέντρου Υγείας Ροδόπολης.
Η τοποθέτηση τους έγινε με απόσπαση από άλλες περιοχές, δεδομένου ότι ΔΕΝ βρέθηκαν Οδηγοί (!!!) στην προκήρυξη για 17 θέσεις της Υ.ΠΕ. και για 3 ΧΡΌΝΙΑ στον ΝΟΜΟ μας, για να πληρώσουν τις υπάρχουσες ανάγκες!!!
Οι ενέργειες για την κάλυψη των αναγκών, "πιέστηκαν" ακόμα παραπάνω,  κατόπιν σύσκεψης (αλλά και νωρίτερα αυτής) , που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου ΣΙΝΤΙΚΗΣ στις 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 (δείτε σχετική ανάρτηση) με τον Δκτη της 6ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ (Φωτογραφία) και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τον Δκτη της 4ης Υ.ΠΕ.
Το πρόβλημα αμβλύνεται... αλλά ΔΕΝ λύνεται οριστικά , όσο ΔΕΝ υπάρχουν οδηγοί για πρόσληψη !
Προσωπικά ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ και πάλι.

Από ότι αναφέρει ο Δημαρχος Σιντικής έγινε προκήρυξη για πρόσληψη οδηγών αλλά δεν βρέθηκαν οδηγοί.

Απάντηση στον Δήμαρχο μας έδωσε ο κ. Κώστας Εφραιμίδης 
Κώστας Εφραιμίδης : Κύριε Δήμαρχε καλησπέρα
Αφού προηγήθηκαν δύο διαμαρτυρίες κατοίκων και φίλων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ και αφου μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ το έκαναν θέμα, όπως και βουλευτής του νομού Σερρών στην βουλή και αφου προηγήθηκαν τα ψέματα (ζωντανά στον αέρα σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών πανελλήνιας εμβέλειας), μιας κ Χατζοπούλου της 4ης (Υ.ΠΕ.), που είπε χαρακτηριστικά ότι "προκηρύχθηκαν θέσεις οδηγών όπως και ιατρικού προσωπικού και δεν υπήρξε ενδιαφέρον" σε ζωντανή αντιπαράθεση μαζί μου, που ακόμα περιμένουμε να δημοσιποιήσει της περιβόητες προκηρύξεις(μούφα), η απουσία όλων σας και κυρίως του Δήμου Σιντικής για συμπαράσταση στην Δημοτική Ενότητα Κερκίνης έλαμψε με την πλήρη απουσία σας όλων σας.
Και ρωτάμε κ Δήμαρχε κ Δομουχτσίδης
Τώρα ενόψει των Εθνικών και των Αυτοδιοικητικών εκλογών θυμηθήκατε μετά από 3 χρόνια και με απώλειες συμπολιτών μας να ασχοληθείτε με το θέμα?
Σας ρωτάμε κ.Δήμαρχε ,η λύση που δίνει η 4η (Υ.ΠΕ.) με την απόσπαση δύο οδηγών ασθενοφόρου στο Κ.Υ Ροδόπολης ειναι μόνιμη και οριστική ή εντάσσεται στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου σας και αποτελεί μια προσωρινή λύση που εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες?
Αφού έχει προηγηθεί μήνυση απο το Δικηγορικό σύλλογο νομού Σερρών και ο κ εισαγγελέας διέταξε έρευνα για της ζωτικής σημασίας ελλείψεις.
Τώρα θυμηθήκαν ο Δήμος Σιντικής το Κέντρο Υγείας Ροδόπολης και τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Κερκίνης

Για το θέμα της απόσπασης των 2 οδηγών τοποθετήθηκε και ο ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου ο οποίος αναφέρει ότι η απόσπαση των οδηγών ήταν αποτέλεσμα της προκαταρτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Σερρών, αφού υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά, 
Παναγιώτης Καρίπογλου : Πληροφορούμαστε ότι μετά την προκαταρτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Σερρών, αφού υποβάλλαμε μηνυτήρια αναφορά,  και μάλιστα διερευνώντας το αδίκημα της έκθεσης στην κακουργηματική της μορφή, ξαφνικά ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ έδωσε προσωρινή τουλάχιστον λύση στο θέμα του ασθενοφόρου στη Ροδόπολη, αποσπώντας δυο οδηγούς προς το ΚΥ της περιοχής. 
Το θέμα όμως δεν θα σταματήσει εδώ μέχρι να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπευθύνους για τα περιστατικά που συνέβησαν μέχρι σήμερα και μέχρι να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα.

Θα ήταν πολύ πιο λογικό εφόσον υπήρχε θέμα να γίνουν οι αποσπάσεις μέχρι να τρέξουν οι προκηρύξεις για τις προλήψεις. 
Ψάξαμε να βρούμε τις προκηρύξεις αλλά δεν τις βρήκαμε στον ιστότοπο της 4ης Υ.Π. (Δείτε ΕΔΩ)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος