ΦΟΣΣ : Συμβούλιο για τις επιπτώσεις δημιουργίας αιολικού πάρκου, 8 Φεβρουαρίου 2023

Συμβούλιο του ΦΟΣΣ για τις επιπτώσεις δημιουργίας αιολικού πάρκου στην περιοχή, αύριο Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023
ΦΟΣΣ : Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 στο δημοτικό συμβούλιο του ΦΟΣΣ υπάρχει το θέμα της έγκρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την δημιουργία εολικού πάρκου στην περιοχή "πέρασμα" οπου βρίσκετε το καταφύγιο του συλλόγου. 
Διαβάζοντας την μελέτη των 537 σελίδων δεν γίνεται καμία ουσιαστική αναφορά στην ύπαρξη του καταφυγίου το οποίο βρίσκετε σε απόσταση μόλις 200μ. από τον πρώτο πυλώνα. Δεν γίνεται καμία αναφορά στην ηχορύπανση των 40db η οποία θα είναι αποτρεπτική για τους επισκέπτες του καταφυγίου. Από την μελέτη επίσης προκύπτει ότι με την διάνοιξη των δρόμων για την μεταφορά των ανεμογεννητριών - σε σημεία θα ξεπεράσει τα 18μ,- αλλά και για την ισοπέδωση των χώρων εγκατάστασης τους, θα μετακινηθούν χιλιάδες κυβικά μέτρα γης με αποτέλεσμα να καταστραφεί ανεπανόρθωτα όλο το οικοσύστημα της περιοχής. 
Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι στην εγγύς περιοχή ζουν η ορεινή πέρδικα, το ζαρκάδι, το τσακάλι, ο λύκος, ο λαγός το αγριογούρουνο και πολλά ακόμη είδη τα οποία θα μεταναστέψουν από την περιοχή. Επίσης  φυτά σπάνια αλλά και μερικά που ευδοκιμούν μόνο στην περιοχή όπως ενημερωτικά μας ανέφερε η βοτανολόγος της  μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών,  θα  χαθούν οριστικά από την περιοχή. 
Ο σχεδιασμός του συλλόγου μας αλλά και άλλων φορέων της περιοχής, για την ορειβατική, πεζοπορική και οικοτουριστική ανάπτυξη  ανατρέπονται οριστικά. Με λίγα λόγια ο τόπος μας θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη. Ας αντιδράσουμε στην καταστροφή της περιοχής μας για το κέρδος μιας  εταιρίας.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Eξόρυξη χρυσού στις Σέρρες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος