Μήνυμα Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821

Η Εθνεγερσία της 25ης Μαρτίου του 1821 παραμένει ανεξίτηλη στη συλλογική μας μνήμη ως  μια κορυφαία πράξη ηρωισμού για το ιερό ιδανικό της Ελευθερίας.

Η Επανάσταση που εκίνησαν οι «Ανδρειωμένοι» πρόγονοι μας μέσα από το δρόμο των κακουχιών και των θυσιών  συνετέλεσε στην Εθνική Παλιγγενεσία του Έθνους μας.

Η διπλή εορτή της Εθνικής Επετείου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου υπενθυμίζουν την μέγιστη αλληλεπίδραση που διατηρείται αναλλοίωτη ανά τους αιώνες για το Ελληνικό Γένος.

Μέσα από τις κακουχίες και τις στερήσεις σε έναν αγώνα «Υπέρ Βωμών και Εστιών» οι Ελληνικές οικογένειες δεν έχασαν τη πίστη και τη προσευχή τους για το ποθούμενο.

Από την Εθνική μας κληρονομιά οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις Αρχές και τις Αξίες που διαπότιζαν τους Αγωνιστές του ’21  και αποτελεί ύψιστη υποχρέωση να τις μεταδώσουμε ως φάρο έμπνευσης στις επόμενες γενεές.

Σε ολόκληρη τη Σιντική ανεμίζουν οι Γαλανόλευκες σημαίες, σαλπίζουν τα Εθνικά μας εμβατήρια και τα παιδιά μας παρελαύνουν μεταδίδοντας την ελπίδα και την λεβεντιά που διακατέχει τα υπερήφανα νιάτα μας.

Ας δανειστούμε τα λόγια του Παλαιών Πατρών Γερμανού που σαν σήμερα πριν από 203 χρόνια άναψε τη φλόγα της ηρωικότερης Επανάστασης των τελευταίων αιώνων:

“Η Ιστορία και το μέλλον της Ελλάδος στηρίζονται πάνω σε τρεις λέξεις: Θρησκεία, Ελευθερία, Πατρίς.

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1821

ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΓΕΝΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος