"Γεφύρι της Αρτας" το γήπεδο Χαρωπού άρθρο του 1999

"Γεφύρι της Αρτας" το γήπεδο Χαρωπού άρθρο της Τρίτης 14 Σεπτέμβρη 1999 στον Ριζοσπάστη.
"Γεφύρι της Αρτας" το γήπεδο Χαρωπού
Σε Ερώτηση που κατέθεσαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου προς την υπουργό Πολιτισμού τονίζουν την καθυστέρηση της χρηματοδότησης του νέου γηπέδου του Χαρωπού στο Νομό Σερρών. Αναλυτικά αναφέρεται:

"Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις των διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων για τα μεγάλα αθλητικά έργα ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004 και ενώ βρισκόμαστε στο τέλος της δεύτερης και στις αρχές της τρίτης χιλιετίας, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι εργασίες που άρχισαν πριν από έξι χρόνια για την κατασκευή του νέου γηπέδου του δημοτικού διαμερίσματος Χαρωπού του Δήμου Σιδηροκάστρου Ν. Σερρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα έξοδα για τις μέχρι σήμερα εργασίες, όπως εκχωμάτωση, ισοπέδωση κλπ., διατέθηκαν από το Σύλλογο Αποδήμων Χαρωπού, ο οποίος έδωσε 20 εκατ. δρχ. Επίσης, άλλα 20 εκατ. δρχ. διέθεσε για την κατασκευή αγροτικού ιατρείου. Η πολιτεία μέχρι σήμερα δε διέθεσε ούτε μία δραχμή.

Η αποπεράτωση του νέου γηπέδου, που σήμερα είναι βοσκότοπος, επιβάλλεται γιατί το σημερινό είναι τελείως ακατάλληλο και δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων. Η ποδοσφαιρική ομάδα του Χαρωπού, όμως, μετέχει στο πρωτάθλημα της Β Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών και διαθέτει ακαδημία ποδοσφαίρου, στην οποία συμμετέχουν 50 νέοι. Ακόμη, ο πληθυσμός του παραμεθόριου Χαρωπού, που είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφαλοχώρια του Ν. Σερρών, δεν είναι γερασμένος, καθώς η ηλικιακή του σύνθεση εξακολουθεί να παραμένει νέα. Τέλος, η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου γηπέδου θα δημιουργήσει καινούριες και πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις για την ασχολία των νέων, εκτός από το ποδόσφαιρο με το οποίο ασχολούνται μόνο τα αγόρια και με άλλα αθλήματα όπως μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, κλασικός αθλητισμός κλπ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να προχωρήσει άμεσα η χρηματοδότηση του έργου για την κατασκευή του νέου γηπέδου Χαρωπού Ν. Σερρών".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος