Χαρωπό : Πνίγεται σε κάθε βροχή, άρθρο του 1999

Χαρωπό,  Πνίγεται σε κάθε βροχή, άρθρο στον Ριζοσπάστη, Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
Πνίγεται σε κάθε βροχή
Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ωριμο πρόβλημα, που από καιρό ζητάει τη λύση του, αποτελεί η εγκοίτωση και ο εγκιβωτισμός των δύο χειμάρρων που διασχίζουν το Δημοτικό Διαμέρισμα Χαρωπού του Δήμου Σιδηροκάστρου Ν. Σερρών. Το θέμα αυτό έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση: "Σε κάθε βροχόπτωση τεράστιες ποσότητες νερού κατεβαίνουν από τους δύο χειμάρρους, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν αυλές, σπίτια, καταστήματα, αποθήκες κλπ. και να προκαλούνται ανυπολόγιστες καταστροφές και να αποτελεί ευτύχημα που δε χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Το σοβαρό αυτό πρόβλημα που απασχολεί το Χαρωπό και τους κατοίκους του μπορεί να αντιμετωπιστεί και να λυθεί με αντιπλημμυρικά έργα, που απαιτείται να γίνουν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση.

Το Δασαρχείο Σιδηροκάστρου διαθέτει αξιόλογους δασολόγους και είναι σε θέση να συντάξει τη μελέτη, αλλά και να αναλάβει και την εκτέλεση του έργου. Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να λάβει σχετική εντολή από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίαςτι μέτρα προτίθενται να πάρουν, ώστε να προχωρήσει άμεσα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η ανάθεση εντολής στο Δασαρχείο Σιδηροκάστρου για τη σύνταξη της σχετικής μελέτης και την εκτέλεση του ζωτικής σημασίας έργου για το Χαρωπό και τους κατοίκους του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος