Στην Σιντική ο μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος

Μέσα στο πανευφρόσυνο κλίμα της Αναστάσιμης περιόδου και μια μόλις εβδομάδα μετά το Άγιο Πάσχα την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Μακάριο επισκέφθηκε το διήμερο 23 και 24 Απριλίου, ο Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Σχίζα, τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Χρυσόπουλο και τον κ. Νικόλαο Κουλοχέρη, μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων που προηγήθηκαν στην πρωτεύουσα του Νομού Σερρών και είχε συμμετάσχει με πρόσκληση του Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγου.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος υποδέχθηκε τον φιλοξενούμενο ιεράρχη στην έδρα της Μητροπόλεως και τον ξενάγησε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στις εγκαταστάσεις των Γραφείων και του Επισκοπείου. Αργότερα, οι δύο αρχιερείς επισκέφθηκαν τις Ενορίες Γεφυρουδίου, Βαμβακοφύτου και Χαρωπού, οι οποίες πανηγύριζαν την μνήμη του Εφόρου και Προστάτη τους Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε και παρουσίασε στο ποίμνιό του ο κ. Μακάριος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για την υποδοχή και την φιλοξενία του υψηλού προσκεκλημένου του. Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους παραδοσιακούς και αυθόρμητους κατοίκους της υπαίθρου των ακριτικών χωριών της Βόρειας Ελλάδας, τα ήθη και τις παραδόσεις τους. Στην προσλαλιά του ανταπέδωσε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στον κ. Μακάριο για την αγάπη και την απλότητά του, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αίσθημα της ενότητας που αντανακλούν οι τοπικές κοινωνίες των χωριών της επαρχίας και την αγάπη των ευλαβών ενοριτών στο πρόσωπο κάθε επισκέπτη.

Την Δευτέρα οι δύο αρχιερείς συλλειτούργησαν στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, με το υψηλής αρχιτεκτονικής και βυζαντινού κάλλους νέο Καθολικό. Τον κ. Ιερόθεο υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα και την αρμόζουσα τιμή η Καθηγουμένη Γερόντισσα Ιακώβη με όλη την Αδελφότητα. Ο Μακάριος καλωσόρισε τον μητροπολίτη Λήμνου στο πνευματικό αυτό ασκητήριο του Ακριτοχωρίου που είναι ξακουστό σε όλη την Ελλάδα και συνιστά πνευματικό πόλο έλξης που αναπαύει κάθε προσκυνητή που προστρέχει και αναζητά την ευλογία του Τιμίου Προδρόμου και την μητρική αγκαλιά της πρόσχαρης και δυναμικής Γερόντισσας Ιακώβης.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Ιερόθεος συγκινημένος για την παρουσία του και την επίσκεψή του σε αυτό το λίκνο πνευματικού αναβαπτισμού, ευχαρίστησε τον κ. Μακάριο, τον πνευματικό καθοδηγητή της αδελφότητας Γέροντα Αλέξιο Ξενοφωντινό και την Γερόντισσα Ιακώβη για τους κόπους και τους μόχθους να αναστήσουν έναν τόπο εκ του μηδενός και να τον καταστήσουν αξιόλογο και ευλογημένο φάρο που αναγεννά την τοπική κοινωνία του Ακριτοχωρίου και το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος