Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής για την παραχώρηση της ΛΑΦ Σιδηροκάστρου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΦ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Το κτίριο που στεγαζόταν η πρώην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου βρίσκεται σε κομβικό σημείο της πόλης.

Έχει οικοδομηθεί στη γη που ανήκει σε όλους και όλες τους Σιδηροκαστρινούς δημότες και δημότισσες και στην έδρα του Δήμου Σιντικής, που δεν έχει ένα δικό του Πολιτιστικό Κέντρο – Πολυχώρο Εκδηλώσεων.

Η χρήση και η κατοχή του ιστορικά διεκδικείται από τον παλαιό Δήμο Σιδηροκάστρου και σύγχρονο Δήμο Σιντικής συνεχώς από το 2005 και από τρεις Δημάρχους, γιατί θα πρόσφερε στέγη στο μουσειακό υλικό των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης, αίθουσα εκδηλώσεων – διαλέξεων από ανθρώπους της Τέχνης, της Επιστήμης και της Διανόησης, αιτία συγκέντρωσης και έκθεσης στο κοινό όλων των σημαντικών αρχαιολογικών συλλογών που έχουν κατά καιρούς ανασκαφεί και ανακαλυφθεί στην περιοχή και όλου του πολεμικού υλικού που συγκεντρώθηκε από την Ιστορική Μάχη των Οχυρών .

Ως εκ τούτου  να αποτελέσει κοιτίδα μορφωτικών δραστηριοτήτων για τους κατοίκους  και τους επισκέπτες κι έναν μοχλό πολιτιστικής και οικονομικής –τουριστικής ανάπτυξης για τη φτωχή , ακριτική μας περιοχή που δοκιμάζεται από την υπογεννητικότητα  ,τη μετανάστευση, την απόσταση από τα εξελιγμένα αστικά κέντρα .

Το κτίριο αυτό με αιφνίδια απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας χωρίς διάλογο με την τοπική κοινωνία, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες της, παραχωρείται δωρεάν στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου με αναίτια κατάργηση των όρων ενοικίασης που σε όλο το προηγούμενο διάστημα προβάλλονταν από το ΤΕΘΑ προς τον Δήμο Σιντικής , δυσχεραίνοντας και εμποδίζοντας την απόκτηση του.

Ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με την υποχρέωση να υπηρετούμε την ανάπτυξη και τα συμφέροντα του συνόλου της τοπικής κοινωνίας αιτούμαστε την ανάκληση αυτής της απόφασης του ΤΕΘΑ και την δωρεάν παραχώρησή της ιδιοκτησίας του κτιρίου της ΛΑΦ Σιδηροκάστρου στον Δήμο Σιντικής προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλες οι ζωτικές ανάγκες που προαναφέραμε.

Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου για την υλοποίηση των ΚΟΙΝΩΝ στόχων μας δημιουργίας Μουσείων, για το καλό όλου του λαού του Σιδηροκάστρου. Αυτό το κτίριο της ΛΑΦ πρέπει να αποτελέσει ορόσημο συνεργασίας και σύμπνοιας Δήμου Σιντικής και Ι. Μ. Σιδηροκάστρου με την αιγίδα του Δήμου. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ  ΕΝΩΝΕΙ και όχι να μας χωρίζει.

Θεωρούμε ότι με αυτή την επανορθωτική απόφαση αποκαθίσταται η δικαιοσύνη και προάγονται τας  συμφέροντα όλου του λαού της Σιντικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου