Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Σιδηρόκαστρο

Στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Απριλίου από τη Βιβλιοθήκη του Δήμου Σιντικής σε συνεργασία με εκδοτικό οίκο εκδήλωση στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Ο 2ος παιδικός σταθμός Σιδηροκάστρου με ένα όμορφο τραγούδι έκανε την αρχή. Τα παιδιά παρουσίασαν επίσης δύο αφίσες που έφτιαξαν στο σχολείο τους μιλώντας για την αναδάσωση, τη φροντίδα και την αγάπη στη φύση.

Ακολούθησε το ΚΔΑΠ Ομόνοια με ένα τραγουδάκι για τον εθελοντισμό. Συμμετείχαν όλα τα παιδιά παίζοντας μάλιστα ξυλόφωνο.

Τα παιδάκια του 1ου Νηπιαγωγείου με μια ωραία αφίσα εξέπεμψαν SOS για τον πλανήτη και με τις ζωγραφιές τους έδωσαν νόημα στις λέξεις ενδιαφέρομαι, εμπιστοσύνη, αγάπη, δεν είσαι μόνος, όλοι μαζί, αδέσποτο, βιβλίο, ζωή.

Το 3ο Νηπιαγωγείο στη συνέχεια με τις δικές τους αφίσες και ζωγραφιές μίλησαν για τη δεντροφύτευση (δράση που είχαμε κάνει μαζί πριν λίγο καιρό). Μάλιστα, έδωσαν στη βιβλιοθήκη πιστοποιητικό υιοθεσίας ζητώντας μας να συνεργαστούμε και να γίνουμε ανάδοχοι των δέντρων. Πέρασαν το εξής μήνυμα «Όλοι μαζί μπορούμε να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας και να κάνουμε πάλι τη ζωή μας πράσινη».

Τα παιδιά του 4ου Νηπιαγωγείου αναφέρθηκαν στο ευαίσθητο θέμα της αιμοδοσίας. Με μια ωραία κατασκευή «καρδιά» και με τους χτύπους της καρδιάς να ακούγονται από τα ηχεία πέρασαν το μήνυμα «δίνω αίμα…δίνω ζωή».

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο με μια μεγάλη αφίσα, όπου ήταν ζωγραφισμένος ένας τεράστιος ήλιος σε κάθε ακτίνα του, έστειλε τα δικά του μηνύματα για βοήθεια, εμπιστοσύνη, αλληλεγγύη, κατανόηση, χαρά, παρέα, φιλία, ενδιαφέρον, νοιάξιμο.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο τέλος πέρασαν το δικό τους μήνυμα για τον εθελοντισμό με μια άλλη έξυπνη προσέγγιση δημιουργώντας ένα διαδραστικό βιωματικό παιχνίδι με όλες τις σχετικές λέξεις και πράξεις που αφορούν τον εθελοντισμό. Έτσι, αναφέρθηκαν όροι όπως ανακύκλωση, αδέσποτα ζώα, δεντροφύτευση, τραπέζι αγάπης – είδη πρώτης ανάγκης, προσπάθεια, φιλανθρωπικό ίδρυμα. Επισημάνθηκε επίσης πως με όμορφες λέξεις, σκέψεις και ιδέες και όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε όμορφα πράγματα προωθώντας έτσι τον εθελοντισμό.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Eξόρυξη χρυσού στις Σέρρες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος