Εκτός καταλόγου των ενταγμένων δήμων στην εφαρμογή gov.gr ο Δήμος Σιντικής

Εκτός καταλόγου των ενταγμένων δήμων στην εφαρμογή gov.gr ο Δήμος Σιντικής.


Στη σύγχρονη εποχή, ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί έναν από τους κυριότερους στόχους των ανεπτυγμένων κρατών ανά τον κόσμο. Η εφαρμογή της ψηφιακής διακυβέρνησης καλείται τώρα να οδηγήσει σε απλούστευση των συναλλαγών μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και κράτους, να ελαχιστοποιήσει το κόστος και την ταχύτητα διεκπεραίωσης των δημοσίων υπηρεσιών και να συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης.

Η ένταξη των ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχονται από τους ΟΤΑ σε μια ενιαία εθνική ψηφιακή πύλη αποτελεί ένα περίπλοκο εγχείρημα που αναμένεται να βελτιώσει ουσιαστικά την ποιότητα των συναλλαγών μεταξύ του κράτους, των πολιτών και των επιχειρήσεων ελαχιστοποιώντας τον απαιτούμενο χρόνο και κόστος
διεκπεραίωσής τους. 

Τούτου δοθέντος, η παρούσα εργασία αποβλέπει στην συστηματική καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης αναφορικά με την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών από τους ΟΤΑ, καθώς και στην αξιολόγηση των διαθέσιμων μοντέλων ένταξης στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr, με τη διατύπωση τεκμηριωμένων προτάσεων επί της παραπάνω διαδικασίας. 

Ιωσήφ Παναγιωτίδης : Εκτός ψηφιακής εποχής και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ο δήμος Σιντικής.

Ο Δήμος Σιντικής, ΔΕΝ είναι μέσα στον κατάλογο των ενταγμένων δήμων στην εφαρμογή gov.gr.

Με απλά λόγια, ο δημότης Σιντικής δεν μπορεί να κάνει χρήση της ευκολίας πρόσβασης σε έγγραφα που εκδίδονται από τον δήμο (π.χ., πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης) και πρέπει να απευθύνει τα σχετικά αιτήματά του προς τον δήμο, αυτοπροσώπως, ο ίδιος ή μέσω αντιπροσώπου.

Σε μια εποχή που όλα απλοποιούνται, η «Νέα Εποχή» του Δήμου Σιντικής αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ανεπάρκειά της και την αδυναμία της να συμβαδίσει με τη νέα εποχή της τεχνολογικής εξέλιξης και μείωσης της γραφειοκρατίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος