Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Ιερατική σύναξη όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ν. Πετριτσίου.

Πριν την έναρξη της Συνάξεως προσεφέρθη πλούσιο πρωινό κέρασμα σε όλους τους Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως εκ μέρους της ενορίας του Ν. Πετριτσίου και του Εφημερίου της, π. Νικολάου Βουκάντση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος προέστη της συνάξεως αναπτύσσοντας διάφορα πνευματικά, υπηρεσιακά και διοικητικά θέματα.

Εστίασε ιδιαιτέρως και επικεντρώθηκε στο έργο που επιτελεί η τοπική Εκκλησία στις Κατασκηνώσεις του Αποστόλου Παύλου.

Το έργο στην εκκλησιαστική κατασκήνωση της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου ξεπερνά τα 50 χρόνια και ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους Ιερείς για την ανιδιοτελή στήριξη και το ενδιαφέρον τους σε αυτόν τον τομέα της νεότητας.

Κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου, τρεις εκ των Εφημερίων ανέπτυξαν δεκάλεπτες εισηγήσεις:

α) ο Αιδεσιμώτατος Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Πούλιος, Εφημέριος του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Χαρωπού, ανέπτυξε το θέμα "Η προσφορά των Ιερέων στην Κατασκήνωση της Ι. Μητροπόλεως".

β) ο Αιδεσιμώτατος Πρεσβύτερος π. Άγγελος Γανίτης, Εφημέριος του Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Λιβαδειάς, ανέπτυξε το θέμα "Ο ρόλος της Κατασκήνωσης στην πνευματική καλλιέργεια των παιδιών ".

γ) ο Αιδεσιμώτατος Πρεσβύτερος π. Νεκτάριος Καραμπουικίδης, Εφημέριος του Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Καστανούσας, ανέπτυξε το θέμα "Η παρουσία και η πρόνοια του Μητροπολίτου στο έργο της Κατασκήνωσης ".

Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μέσα από τον οποίο οι ιερείς είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να διατυπώσουν προβλήματα και να θίξουν ζητήματα, που αφορούν στην εύρυθμη και υποδειγματική λειτουργία των ενοριών και της Μητροπόλεως.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές και ευχαρίστησε τους πάντες για την παρουσία και τη συμμετοχή τους.

ieratiki sidirokastro 1

ieratiki sidirokastro 1

ieratiki sidirokastro 1

ieratiki sidirokastro 1

ieratiki sidirokastro 1

ieratiki sidirokastro 1

ieratiki sidirokastro 1

ieratiki sidirokastro 1


Πηγή

romfea.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος