Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Απογευματινή Εκδήλωση στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιουνίου στο Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας Ζευγολατιού.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ζευγολατιού και ο δραστήριος εφημέριος της ενορίας π. Χρήστος Νάκης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος εξέφρασσε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία της ενορίας, κάτι που όπως τόνισε το έχουν ανάγκη τα μικρά χωριά της επαρχίας προκειμένου να ζωντανεύουν, δίνοντας παράλληλα στους κατοίκους τους δυνατότητες να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο π. Χρήστος ανέπτυξε μια σύντομη ομιλία με θέμα "ο ρόλος της Εκκλησίας στην κοινωνία", επιχειρώντας να θίξει και να αναλύσει πολλές πτυχές του θέματος.

Στη συνέχεια, ακολούθησε το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης, κατά το οποίο τραγούδησε η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Βαλτερού υπό τη διεύθυνση του κ. Διονύση Βαφειάδη.

Το πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα των τραγουδιών ενθουσίασε τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι χάρηκαν για την ιδιαίτερη αυτή ευκαιρία που διοργανώθηκε στην ενορία τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία και χορό από τους παρευρισκόμενους, κατά παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου.

Η εκκλησιαστική επιτροπή φρόντισε για την άψογη οργάνωση της βραδιάς και για την προσφορά πλούσιων νηστίσιμων κερασμάτων σε όλους.


Πηγή

www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου