ΕΝΩΣΙ - Ιωσήφ Παναγιωτίδης: Δελτίο Τύπου, 17 Ιουλίου 2023

Το παρακάτω δελτίο τύπου εξέδωσε η παράταξη ΕΝΩΣΙ του υποψήφιου Δημάρχου Ιωσήφ Παναγιωτίδη, στις 17 Ιουλίου 2023 (το οποίο ανάρτησε χθες 18 Ιουλίου στις 12 και 10). 

Ιωσήφ Παναγιωτίδης :  Μπαίνοντας στην τελική ευθεία πριν τις δημοτικές εκλογές, στο δήμο Σιντικής γινόμαστε μάρτυρες καταστάσεων που ούτε συνάδουν  με τον καλώς εννοούμενο "πολιτικό πολιτισμό" ούτε απαντούν στην απαίτηση των καιρών και την ανάγκη των πολιτών να κρίνουν, αφού συγκρίνουν τις προγραμματικές θέσεις και προτάσεις κάθε παράταξης, κάθε υποψηφίου δημάρχου.
Από τη μια, ο απερχόμενος δήμαρχος, φαίνεται πως βολεύεται από τη στάση συγκεκριμένων κύκλων, που "πετούν την μπάλα στην κερκίδα", αντί να στηλιτεύουν την ανεπάρκεια μιας Δημοτικής Αρχής που έχει μάλλον μηδενική, αν όχι αρνητική συνεισφορά, στα σχεδόν δέκα χρόνια που διοικεί τον Δήμο Σιντικής...
Από την άλλη, ένας άπειρος με την πολιτική και την αυτοδιοίκηση, που θέλει να εμφανίζει την εικόνα του δήθεν "δυνατού", βασιζόμενος σε στελέχη της αποτυχημένης "Νέας Εποχής", επιδίδεται σε ένα μπαράζ επικοινωνιακών "πυροτεχνημάτων", με ρεσιτάλ κενολογίας και ανεδαφικών υποσχέσεων, επί παντός και προς πάντες... 
Αυτή η κατάσταση ήταν μέχρις ενός σημείου αναμενόμενη. Ο καθένας κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα...
Άλλος θέλει να εμφανίζει το άσπρο-μαύρο και να παρουσιάζει αυτονόητες, αλλά καθυστερημένες και ανεπαρκείς παρεμβάσεις, ως "έργο".
Άλλος προσπαθεί να θεωρηθεί ως μέρος ενός τεχνητού διπόλου, προκειμένου να καλύψει την ανυπαρξία μιας συλλογικής πρότασης για όλο το δήμο Σιντικής και όχι επιμέρους δημοτικές ενότητες ή, ακόμη χειρότερα, κοινότητες.
Έτσι, έχουμε φτάσει στο σημείο η φράση "κάθε πέρσι και καλύτερα" να έχει αντικατασταθεί από τη διαπίστωση ότι "το βαρέλι δεν έχει πάτο".
Μέσα σε αυτό το κλίμα στείρας πόλωσης και πολιτικής τοξικότητας, η ΕΝΩΣΙ επιμένει σταθερά στον αξιακό κώδικα που μας χαρακτηρίζει, αδιαπραγμάτευτα και απαρέγκλιτα.
Δεν ενθαρρύνουμε πρακτικές και ρητορικές που απωθούν τον κόσμο από την ενασχόληση με τα κοινά, ώστε να αποκτούν εικονική αξία και δύναμη οι "στρατευμένοι" ή οι "επαγγελματίες" της τοπικής πολιτικής ζωής.
Δεν ξεχνάμε ότι ο απερχόμενος δήμαρχος εξελέγη το 2019, σε έναν δεύτερο γύρο που χαρακτηρίστηκε από τη συμμετοχή μόλις του 27.6%!
Είναι ευθύνη όλων μας να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, να αποφασίζουν τόσο λίγοι για όλους.
Με αυτή τη λογική, συνιστούμε ψυχραιμία και χαμηλούς τόνους προς κάθε κατεύθυνση. 
Ας αντικαταστήσουμε τις επιθετικές κραυγές με επιχειρήματα και ας αντιπαρατεθούμε σε ένα προγραμματικό πλαίσιο, ώστε πραγματικά να βοηθήσουμε τον τόπο!
Απευθυνόμαστε προς κάθε σκεπτόμενο, λογικό και ενεργό πολίτη: Μην επιτρέπετε αυτήν την πολιτική κατρακύλα, απομονώστε τους "τοξικούς" και συμβάλλετε με τον τρόπο σας σε έναν δημιουργικό πολιτικό διάλογο, για να φανεί ποιος πραγματικά θέλει, γνωρίζει και μπορεί να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη Σιντική -και να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος