Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Το Πόθεν Έσχες του Δημάρχου Σιντικής στην δημοσιότητα από την Αυτοδιοίκηση

Το Πόθεν Έσχες του Δημάρχου Σιντικής στην δημοσιότητα από την Αυτοδιοίκηση  (aftodioikisi.gr) με τίτλο "Πόθεν Έσχες: Ο Δήμαρχος με τα 4 ΙΧ και τις τραπεζικές οφειλές".

Αυτοδιοίκηση  (aftodioikisi.gr) : Εισόδημα ύψους 47.739,53 ευρώ από κάθε δραστηριότητα δήλωσε το έτος 2021 (χρήση 2020) ο Φώτης Δομουχτσίδης.

Ο Δήμαρχος Σιντικής (Σιδηροκάστρου) δήλωσε καταθέσεις ύψους 7.120,05 ευρώ. Ο κ. Δομουχτσίδης είναι υπόχρεος σε 9 ακίνητα από κοινού με τη σύζυγό του. Ο Δήμαρχος Σιντικής διαθέτει 4 ΙΧ, 3 μεγάλου και 1 μικρού κυβισμού. Επίσης, έχει μια μηχανή μεγάλου κυβισμού. Τέλος, ο κ. Δομουχτσίδης έχει τραπεζικές οφειλές ύψους 152.683,76 ευρώ.


Η Αυτοδιοίκηση  (aftodioikisi.gr) 
Η περιουσία του κάθε πολίτη, φυσικά και είναι δική του υπόθεση, όσο μεγάλη κι αν είναι μπορεί να παραμένει και μυστική. Το πώς μπορεί να την έχει αποκτήσει βέβαια, είναι άλλη υπόθεση… Όμως η περιουσία δημοσίων προσώπων, όπως υπουργών, βουλευτών, δημάρχων, περιφερειαρχών κ.α, πρέπει να δημοσιοποιείται. Όχι, κυρίως, για να γνωρίζουν οι πολίτες τι διαθέτει ο καθένας ή τι δεν διαθέτει. Αλλά για να γνωρίζουν πώς και πότε τα απέκτησε. Αν το πρόσωπο που επιλέγουν να τους εκπροσωπήσει “κέρδισε” ή “έχασε” από την ενασχόλησή του με την πολιτική.

Έτσι λοιπόν, η aftodiokisi.gr, ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2023, προχωράει στη δημοσιοποίηση των Πόθεν Έσχες όλων των Περιφερειαρχών και των Δημάρχων της χώρας μας. Άλλωστε, κάτι τέτοιο προβλέπεται από την ίδια τη Νομοθεσία, και, μάλιστα, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr στο παρελθόν, ορισμένοι αιρετοί δεν την τηρούν, μη δημοσιοποιώντας τα σχετικά έγγραφα στην ιστοσελίδα της περιφέρειας ή του δήμου τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 61 παρ. 4 του Ν.3852/2010 (Καλλικράτης) «..ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος (σ.σ. αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και για τις περιφέρειες) και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου». Κατά το άρθρο 1, παράγραφος 2, του Ν.3213/31.12.2003, «η δήλωση υποβάλλεται από τους υπόχρεους μέσα σε ενενήντα (90) ημέρες από την ορκωμοσία ή την ανάληψη των καθηκόντων τους. Επίσης, η δήλωση αυτή υποβάλλεται κάθε χρόνο κατά το διάστημα της θητείας, της άσκησης της δραστηριότητας ή της διατήρησης της ιδιότητας των υπόχρεων και για τρία (3) χρόνια μετά από την απώλεια ή τη λήξη της, το αργότερο την 30ή Ιουνίου κάθε έτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου