Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Γιορτή Λήξης Α' Κατασκηνωτικής Περιόδου στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Σε ευχάριστη και οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης της Α' κατασκηνωτικής περιόδου κοριτσιών Δημοτικού της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, την οποία και ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος με την παρουσία του.

Τα παιδιά προσπάθησαν να αποδώσουν μέσα από θεατρικά, τραγούδια και χορούς όσα αφομοίωσαν κατά την παραμονή τους στην κατασκήνωση, όλα δοσμένα με την παιδική αθωότητα και πρωτοτυπία, που ξέρει να προσελκύει και να συναρπάζει μικρούς και μεγάλους.

Με γενικό σύνθημα της κατασκήνωσης "ΣΤΑΛΑΓΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" και κάτω από την επίβλεψη του αρχηγείου και των στελεχών τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δεχτούν ωφέλιμα πνευματικά μηνύματα, να γνωρίσουν τη συνεργασία, να μάθουν να παραμερίζουν τον εγωισμό τους και να λειτουργούν στο πλαίσιο της ομάδας, να καλλιεργήσουν τα πατριωτικά τους αισθήματα, να μάθουν να αγαπούν και να ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλον, να μπολιαστούν δηλαδή με όλα εκείνα τα εφόδια που μπορεί να προσφέρει μια χριστιανική κατασκήνωση.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους και τη στήριξη τους, τα στελέχη για τη ανιδιοτελή προσφορά και την αγάπη τους, κυρίως τους πατέρες που έχουν την ευθύνη της κατασκήνωσης για το ανύστακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν καθημερινά σε όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους και την αγάπη τους για τα παιδιά και το σημαντικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη μέσω των κατασκηνώσεων.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους και στον Καθηγούμενό της Γέροντα Εφραίμ για το γεγονός ότι διαρκώς στηρίζουν και ενισχύουν υλικά όλο το κατασκηνωτικό πρόγραμμα κοριτσιών και αγοριών της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.
Πηγή  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου