Ο Αγιασμός Α΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Τον Αγιασμό για την έναρξη της Α΄ Κατασκηνωτικής περιόδου κοριτσιών Δημοτικού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Ο Αγιασμός τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 1 Ιουλίου στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις του Αποστόλου Παύλου, που βρίσκονται σε ένα μέρος ειδυλλιακό και καταπράσινο, λίγο έξω από το Σιδηρόκαστρο.

Φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στην κατασκήνωση 70 κορίτσια του Δημοτικού.

Συνολικά, κατά διάρκεια του Ιουλίου θα φιλοξενηθούν περί τα 400 παιδιά, κορίτσια και αγόρια Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, και αυτό οφείλεται στην πολυετή και αξιόλογη πορεία της κατασκήνωσης στο πέρασμα των χρόνων.

Μιας κατασκήνωσης που αριθμεί 60 χρόνια λειτουργίας, κατά τη διάρκεια των οποίων φιλοξενήθηκαν πολλές γενεές παιδιών και έμαθαν να αγαπούν τον Χριστό και την πατρίδα.

Οι υπεύθυνοι Ιερείς και τα έμπειρα στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως υπόσχονται μια ευχάριστη, δημιουργική και ωφέλιμη διαμονή στην κατασκήνωση, έτσι ώστε τα παιδιά παράλληλα με το καθημερινό παιχνίδι και το νόστιμο φαγητό να γνωρίσουν βασικά στοιχεία της ορθόδοξης πίστης και ζωής και να αναπτύξουν την πατριωτική τους συνείδηση.

Μετά τον Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος μίλησε με τρόπο απλό και κατανοητό στα παιδιά παρουσιάζοντας το φετινό σύνθημα της κατασκήνωσης «ΣΤΑΛΑΓΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» και δίνοντας το όνομα της κάθε ομάδας, απευθύνοντας όμως και χρήσιμες συμβουλές για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης.

Θερμές ευχαριστίες εξέφρασσε ο Σεβασμιώτατος σε όλα τα στελέχη, κυρίως όμως στις κοπέλες του Αρχηγείου, στην Χρυσούλα Τζαβέλλα και στην Ευθυμία Μπουχουρίκου, που θυσιάζουν τον χρόνο τους από την οικογένεια και τις θερινές τους διακοπές προκειμένου να βρίσκονται στην κατασκήνωση και να διακονήσουν σε αυτή την πολύ σημαντική δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως στον τομέα της νεότητας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ιερά Μητρόπολις Σιδηροκάστρου και ο ίδιος ο Μητροπολίτης εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στην Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου και στον Καθηγούμενό της Γέροντα Εφραίμ για την άπειρη αγάπη και την αμέριστη υλική του βοήθεια, καθώς κάθε χρόνο εξασφαλίζει με προθυμία όλα σχεδόν τα τρόφιμα των παιδιών και των τεσσάρων κατασκηνωτικών περιόδων.


Πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος