Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Γιορτή Λήξης Β' Κατασκηνωτικής Περιόδου στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Με μια δροσερή καλοκαιρινή γιορτή ολοκληρώθηκε και η Β κατασκηνωτική περίοδος κοριτσιών Γυμνασίου - Λυκείου στην Ι. Μ. Σιδηροκάστρου, στις εγκαταστάσεις του Αποστόλου Παύλου. 

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 16 Ιουλίου με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, των Ιερέων και των γονέων που ήρθαν να καμαρώσουν αλλά και να παραλάβουν τα παιδιά τους μετά από 8 ολόκληρες ημέρες. 

Το σύνθημα της κατασκήνωσης ήταν "ΩΣ ΤΕΚΝΑ ΦΩΤΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΕΙΤΕ" και σ ' αυτό δομήθηκε η γιορτή με έναν όμως πρωτότυπο και ιδιαίτερο τρόπο που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Διότι η κατασκήνωση, όπως τόνισε και η Αρχηγός, είναι το Φως και προσπαθεί να οδηγήσει τα παιδιά στο Φως, δηλαδή στον ίδιο τον Χριστό, αλλά και να καταστήσει κάθε παιδί μια ζεστή φλόγα φωτός που θα καίει, θα φωτίζει και θα εμπνέει τον κόσμο ολόκληρο. 

Το Αρχηγείο, οι ομαδάρχισσες και τα υπόλοιπα στελέχη μαζί με τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να παρουσιάσουν με σύντομο τρόπο όλα όσα βίωσαν και χάρηκαν στην κατασκήνωση.

Μια κατασκήνωση που προσπαθεί να καλλιεργήσει τις ψυχές των παιδιών, να αναπτερώσει το αίσθημα της αγάπης για την πατρίδα, να διαμορφώσει αξίες και ιδανικά, αλλά προσφέρει παράλληλα άπλετο παιχνίδι και δραστηριότητες, όλα δοσμένα κάτω από σύγχρονο και μοντέρνο πρίσμα. 

Ο Σεβασμιώτατος, δίχως να παραλείψει για μιαν ακόμη φορά να ευχαριστήσει την Ιερά Μονή του Βατοπαιδίου για την υλική της στήριξη στην κατασκήνωση, επαίνεσε όλους τους συντελεστές αυτού του πνευματικού έργου που έχει αντίκτυπο στη νεολαία της περιοχής, προσπαθώντας να κάνει τα παιδιά να ακολουθήσουν και να αγαπήσουν τον Χριστό και την Εκκλησία Του. 

Με την περίοδο αυτή ολοκληρώθηκε ο κύκλος των κοριτσιών και από αύριο ξεκινά νέα κατασκηνωτική περίοδος με τα αγόρια του Δημοτικού και στη συνέχεια του Γυμνασίου και του Λυκείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου