Εορτασμός Τιμίου Προδρόμου στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου


Αρκετοί Ιεροί Ναοί, που είναι αφιερωμένοι στον Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη, πανηγυρίζουν την 29η Αυγούστου στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την αποτομή της Κεφαλής του.

Πρωτίστως, το νέο Καθολικό της περιάκουστης Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, όπου την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ι. Μ. Σιδηροκάστρου, προσκεκλημένος από τον οικείο Μητροπολίτη, για να συμμετάσχει στην πρώτη και μεγάλη πανήγυρη της πόλεως, της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος υπεδέχθη και καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Άγιο Περιστερίου νωρίς το απόγευμα στα προπύλαια της Ι. Μονής του Ακριτοχωρίου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος μετέβη στο Ιερό Παρεκκλήσιο Τιμίου Προδρόμου Ψωμοτοπίου και αργότερα στην εορτάζουσα ενορία της Αμμουδιάς για να χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού, να ευλογήσει τις αρτοκλασίες και να ομιλήσει κατάλληλα στους ευλαβείς κατοίκους που έσπευσαν να προσκυνήσουν και να τιμήσουν τον Τίμιο Πρόδρομο.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε πανηγυρικό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Ιερά Μονή του Ακριτοχωρίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λευκουπόλεως κ. Πολυκάρπου (από την Εκκλησία της Βουλγαρίας) και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Μακαρίου, με την παρουσία και του Κτίτορα και πνευματικού καθοδηγητή της Αδελφότητας, Καθηγουμένου της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους Γερ. Αλεξίου.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσαν το Ναό και τους χώρους του Μοναστηριού δείχνοντας με τον τρόπο αυτό το σεβασμό και την ευλάβειά τους στον μεγαλύτερο προφήτη, αλλά και την αγάπη τους για τις μοναχές του Ακριτοχωρίου και την Γερόντισσα Ιακώβη, που χρόνια τώρα αναπαύουν τις ψυχές των προσκυνητών με το χαμόγελο, την φιλοξενία, την προσευχή και το παράδειγμά τους.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Άγιος Περιστερίου επικεντρώθηκε στη μορφή και την προσωπικότητα του Τιμίου Προδρόμου, ενώ εξέφρασε και τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στον επιχώριο Μητροπολίτη για την πρόσκληση και για την πνευματική αυτή ευκαιρία που του έδωσε να εορτάσει τον Τίμιο Πρόδρομο στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και συγκεκριμένα στην αδελφότητα του Ακριτοχωρίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος