Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Η εικόνα σε όλα τα μέτωπα - Δύσκολη η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη

Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να είναι η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για τέταρτη μέρα.
Αλεξανδρούπολη
Το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης είναι το σοβαρότερο, αυτό που απασχολεί περισσότερο τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τόνισε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Δεν είχε κοπάσει καθόλου ο άνεμος, πνέει με ένταση7-8 Μποφόρ, κάτι που δεν βοηθουσε καθόλου τις προσπάθειες κατάσβεσης.
Σήμερα ο άνεμος έπεσε και υπάρχουν περσότερες ελπίδες 
Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Αλεξανδρούπολης πέρασαν τη νύχτα μακριά από τα σπίτια τους, την ώρα που η φωτιά συνέχιζε το καταστροφικό της έργο. 
Όπως σας ενημερώσαμε χθες βράδυ, Τα ξημερώματα εκκενώθηκε προληπτικά το νοσοκομείο της πόλης, καθώς οι φλόγες έφτασαν κοντά στον περίβολο ενώ οι καπνοί κάλυψαν όλη την περιοχή. Ενενήντα ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι. 
Εξάλλου, η φωτιά πέρασε την Εγνατία οδό και βρίσκεται κοντά στο τμήμα ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, όπου έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται το πανεπιστημιακό νοσοκομείο που εκκενώθηκε προληπτικά.
Τελικά η φωτιά σταμάτησε έξω από τον φράχτη καίγοντας κάποιες αποθήκες με φαρμακευτικό υλικό.
Χαλκιδική
Ο καπνός από την φωτιά έφτασε μέχρι την Χαλκιδική και την Θεσσαλία
Αγρίνιο 


Δαδιά
Για τη φωτιά στη Δαδιά ανέφερε ότι υπήρξαν δύο περιστατικά, το πρώτο αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα, το δεύτερο όμως πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Σημείωσε ότι το δάσος της Δαδιάς αποτελεί πέρασμα μεταναστών και όταν γίνονται θερμές ενέργειες μέσα σε τόσο πυκνό δάσος, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς.
Νεκρός εντοπίστηκε χθες στην Λευκίμμη του Έβρου, στο Δάσος της Δαδιάς, μετανάστης, που σύμφωνα με πληροφορίες, εγκλωβίστηκε στην περιοχή, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις που είχαν κατακλύσει το σημείο.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντόπισαν το άψυχο σώμα του και κάλεσαν το ΕΚΑΒ, προκειμένου να το παραλάβουν και να εξετάσουν οι ιατροδικαστές τα λεπτομερή αίτια του θανάτου του.

Ροδόπη
Για τη φωτιά στη Ροδόπη είπε ότι τα μέτωπα σε Μίσχο και Ίασμο είναι καλύτερα.

Εύβοια
Για την Εύβοια είπε ότι η εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με χτες. «Θα πάμε καλύτερα να βοηθούμε και λίγο από τους ανέμους», συμπλήρωσε.

Βοιωτία
Για τη φωτιά στην Βοιωτία είπε ότι η φωτιά είναι σε εξέλιξη στη δυτική πλευρά μεταξύ Προδρόμου και παραλίας Σαράντη.

Κύθνος
Για την Κύθνο τέλος είπε ότι η φωτιά έχει κατεύθυνση προς Πετρούσα και Αγίο Δημήτριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου