Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Hoax: παράκαμψη στον “αλγόριθμο” του Facebook

Hoax: παράκαμψη στον “αλγόριθμο” του Facebook
Αν δείτε μια δημοσίευση στο Facebook που αναφέρει “συμβουλές για την παράκαμψη του FB”, μην δώσετε σημασία, hoax είναι θα περάσει.

Όχι το Facebook δεν δημιούργησε κάποιο νέο αλγόριθμο που “επιλέγει λίγους ανθρώπους (περίπου 25) που μπορούν να διαβάσουν τις αναρτήσεις σας”, τουλάχιστον όχι από ότι έχουμε ακούσει.

Την τελευταία φορά που ακούσαμε κάτι τέτοιο ήταν από ένα άλλο hoax που κυκλοφορούσε πέρυσι το Φεβρουάριο, και το ανέφερε το Snopes. Το συγκεκριμένο hoax ανέφερε ότι ένας νέος αλγόριθμος Facebook επέτρεπε στις δημοσιεύσεις σας να εμφανίζονται μόνο σε 26 φίλους σας.

Η νέα φάρσα που κυκλοφορεί στο Facebook αναφέρει:

Φυσικά η παραπάνω μέθοδος δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα, εκτός του ότι θα την δούμε να εμφανίζεται πολύ συχνά στο news feed, αφού κάθε αρχάριος μπορεί να πιστέψει ότι το Facebook δημιούργησε έναν τέτοιο αλγόριθμο, και ότι μπορεί να τον εξαπατήσει με ένα μόνο post.

Αν δείτε την παραπάνω δημοσίευση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να την παρακάμψετε, ίσως και να προειδοποιήσετε τους φίλους σας, πριν αρχίζει να εξαπλώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου