Hoax: παράκαμψη στον “αλγόριθμο” του Facebook

Hoax: παράκαμψη στον “αλγόριθμο” του Facebook
Αν δείτε μια δημοσίευση στο Facebook που αναφέρει “συμβουλές για την παράκαμψη του FB”, μην δώσετε σημασία, hoax είναι θα περάσει.

Όχι το Facebook δεν δημιούργησε κάποιο νέο αλγόριθμο που “επιλέγει λίγους ανθρώπους (περίπου 25) που μπορούν να διαβάσουν τις αναρτήσεις σας”, τουλάχιστον όχι από ότι έχουμε ακούσει.

Την τελευταία φορά που ακούσαμε κάτι τέτοιο ήταν από ένα άλλο hoax που κυκλοφορούσε πέρυσι το Φεβρουάριο, και το ανέφερε το Snopes. Το συγκεκριμένο hoax ανέφερε ότι ένας νέος αλγόριθμος Facebook επέτρεπε στις δημοσιεύσεις σας να εμφανίζονται μόνο σε 26 φίλους σας.

Η νέα φάρσα που κυκλοφορεί στο Facebook αναφέρει:

Φυσικά η παραπάνω μέθοδος δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα, εκτός του ότι θα την δούμε να εμφανίζεται πολύ συχνά στο news feed, αφού κάθε αρχάριος μπορεί να πιστέψει ότι το Facebook δημιούργησε έναν τέτοιο αλγόριθμο, και ότι μπορεί να τον εξαπατήσει με ένα μόνο post.

Αν δείτε την παραπάνω δημοσίευση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να την παρακάμψετε, ίσως και να προειδοποιήσετε τους φίλους σας, πριν αρχίζει να εξαπλώνεται.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος