Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Φωτιά στο Παγγαίο Όρος

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής στην κορυφογραμμή του Παγγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, κοντά στην παλιά κεραία της ΕΡΤ. Πλέον έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά

Η κινητοποίηση από το πυροσβεστικό κλιμάκιο του Ροδολίβους ήταν άμεση, ωστόσο η περιοχή είναι δύσβατη και πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις από τις απογευματινές ώρες πιθανόν υπήρχε μικρή εστία φωτιάς στην περιοχή που όμως έγινε αντιληπτή περί τις 21:00

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε κορυφή σε υψόμετρο 1.600 μέτρων στο Παγγαίο μεταξύ Ροδολίβους – Πρώτης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε ορεινή δύσβατη περιοχή στο Παγγαίο Όρος, επεκτάθηκε σε μια περιοχή πενήντα στρεμμάτων χορτολιβαδικής έκτασης, αλλά ήταν άμεση η επέμβαση των πυροσβεστών δυνάμεων του Νομού με επικεφαλής τον Διοικητή της ΔΙ.Π.Υ.Ν Σερρών Πύραρχο, Νικόλαο Παπαδόπουλο.

Το έργο των πυροσβεστών ήταν δύσκολο αφού πρόκειται για περιοχή βραχώδης και απόκρημνη με χαμηλή βλάστηση ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχείρησαν εναέρια μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου