Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ξεκίνησε η μελέτη για την υπογειοποίηση του δικτύου Μέσης Τάσης του Σιδηροκάστρου

Ξεκίνησε η μελέτη για την υπογειοποίηση του δικτύου Μέσης Τάσης του Σιδηροκάστρου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργασίες, με προϋπολογισμό 900.000€, αφορούν στην κατάργηση εναέριου δικτύου Μέσης Τάσης, μήκους 7km στην πόλη του Σιδηροκάστρου και αντικατάστασής του από υπόγειο δίκτυο. 
Η μελέτη και η υλοποίηση του έργου η οποία έχει διαχωριστεί σε τρία τμήματα κατευθυνόμενο από το νότιο προς το βόρειο τμήμα της πόλης.
Με την ολοκλήρωση της μελέτης η οποία θα αναμένετε να ολοκληρωθεί σε ένα μήνα, θα σηματοδοτηθεί η έναρξη των εργασιών,  μετά τη λήψη των απαραίτητων αδειών. Η περάτωση του συνόλου των εργασιών υπολογίζεται, εκτός απροόπτου, εντός 1 – 1,5 έτους.
O Διευθυντής  της ΔΕΔΔΗΕ Σερρών έγραψε περι αυτού:

Δημήτρης Πολυμέρης : Ξεκίνησε η μελέτη για την υπογειοποίηση του δικτύου Μέσης Τάσης (ΜΤ) μήκους 7km στην πόλη του Σιδηροκάστρου του Δήμου Σιντικής, προϋπολογισμού 900.000€.
Η μελέτη και η υλοποίηση του έργου διαχωρίζεται σε 3 τμήματα της πόλης, κατευθυνόμενο από το νότιο προς το βόρειο τμήμα αυτής.
Το πρώτο τμήμα του έργου ξεκινά από την είσοδο της πόλης, στο ύψος του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, με κατεύθυνση τη Λέσχη Αξιωματικών και εκτείνεται έως τη ΔΥΠΑ, το Κέντρο Υγείας και την περιοχή του «συνοικισμού».
Το δεύτερο τμήμα του έργου προεκτείνεται μέχρι το ρέμα Κρουσοβίτη, στο ύψος της «νησίδας».
Το τρίτο τμήμα του έργου αφορά στο υπόλοιπο κομμάτι της πόλης με κατεύθυνση την έξοδο προς το Χαροπό.
Τέλος, όλοι οι γυμνοί αγωγοί του δικτύου Χαμηλής Τάσης (ΧΤ) θα αντικατασταθούν με νέου τύπου συνεστραμμένα καλώδια.
Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 1 μήνα, ενώ η υλοποίησή του θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη λήψη των απαραίτητων αδειών. Η περάτωση του συνόλου των εργασιών υπολογίζεται, εκτός απροόπτου, εντός 1 – 1,5 έτους.

Ο Δήμαρχος Σιντικής ανέφερε σχετικά τα παρακάτω: 

Φώτιος Δομουχτσίδης : EΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ! Στο ΣΙΔΗΡΌΚΑΣΤΡΟ !
Υπογειοποίηση των ΚΑΛΩΔΊΩΝ της ΔΕΔΗΕ!
Τα καλώδια της ΔΕΔΗΕ μέσης τάσης θα αλλαχθούν με ΝΕΕΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ γραμμές μεταφοράς του ρεύματος,  και παράλληλα οι γραμμές μεταφοράς ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ (220V)  θα αντικατασταθούν με καλώδια συνεστραμένα με μόνωση, μεγαλύτερης απόδοσης και προστασίας!
Έτσι θα έχουμε Οπτική αποσυμφόρηση,  καλύτερη απόδοση και καλύτερη προστασία!!
Θα βοηθήσει επίσης όπως το Σιδηρόκαστρο αποκτήσει καλύτερη Οπτική ομορφιά και εμφάνιση πέρα όλων των άλλων!!
Για Αρχιτέκτονες, Πολεοδόμους και Μηχανικούς αποτελεί το Όνειρο υποδομικής ολοκλήρωσης.
Δεν είναι καθόλου τυχαία η ΆΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ Δήμου και ΔΕΔΗΕ Σερρών η οποία το τελευταίο διάστημα μεγαλουργεί στον Δήμο μας,  γεγονός που οφείλεται και στις άριστες σχέσεις συνεργασίας Δημάρχου και Προισταμένου της ΔΕΔΗΕ κ. Πολυμέρη Δημητρίου !
Η συντήρηση,  βελτίωση,  αντικατάσταση και εκσυγχρονισμός όχι μόνο του Σιδηροκάστρου αλλά και όλου του Δήμου Σιντικής (ήδη έχουν γίνει βελτιώσεις σε πανάρχαια δικτυα σε πάμπολλα μέρη μας) αποτελεί στοίχημα για την καλύτερη διανομή ενέργειας σε όλο το Δήμο μας,  πιο σταθερής, πιο ποιοτικής από πλευράς διακύμανσης με μεγαλύτερη αποδοτικότητα!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΤΗΝ ΔΕΔΗΕ ΣΕΡΡΩΝ,  η οποία με την θετική ανταπόκριση που βρίσκει στο Δήμο μας, ενθαρρύνεται και προχωράει δριμύτερη ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΌ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΏΝ!!!
Προχωράμε...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου