Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Έχουμε τον νικητή των εκλογών; Από την πρώτη Κυριακή; Τι "παίζει"; Τι είδαμε;

Από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του Δήμου Σιντικής, είμαστε εδώ και σας παρουσιάζουμε τα δρόμενα της πολιτικής αντιπαράθεσης και του αγώνα των διεκδικητών του Δημαρχιακού θώκου. 

Χωρίς προκαταλήψεις, δίχως εμπάθειες, καμία παρέμβαση, καταγράψαμε ως παρατηρητές τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό προσπαθώντας να  σας μεταφέρουμε το κλήμα από όλες τις πολιτικές παρατάξεις του τόπου.

Στο περιοδικό (e-magazine) μας έχουμε άποψη, μας ενδιαφέρουν τα κοινά, υπάρχουν ακόμη και συντάκτες οι οποίοι είναι υποψήφιοι σε διάφορες παρατάξεις. Παρόλα αυτά ξεκαθαρίσαμε εκ της αρχής πως δεν θα υπάρχει καμία μεροληψία προς καμία παράταξη, όπως και έγινε.

Υπήρχαν πάρα πολλά που θα μπορούσαμε να πούμε, να επέμβουμε ή να "διαμαρτυρηθούμε". Υπήρχαν πράγματα που δεν μας άρεσαν, όπως και άλλα που ήταν παραπάνω από θεμιτά. Επιλέξαμε να μην εμπλακούμε για να μην επηρεάσουμε στο παραμικρό τους συμπολίτες μας. Ο καθένας μπορεί να έχει την γνώμη του!

Ας δούμε μερικά γενικά πράγματα που όλοι είδαμε αλλά δεν μας άρεσαν και κάποια συμπεράσματα που βγάλαμε μελετώντας αρκετά καλά τα στατιστικά. 

Ο αγώνας για τις δημοτικές εκλογές και η θέση του Δημάρχου πλέον εκ τον πραγμάτων έχει πάρει μεγαλύτερη αξία μιας και τα χρήματα που διαχειρίζεται ένας Δήμαρχος είναι πάρα πολλά εκατομμύρια.

Στις προεκλογικές ομιλίες είδαμε υποψήφιους να μιμούνται τους πολιτικούς της χώρας με ομιλίες φιέστες, άλλο ένα ξενόφερτο εξ Αμερικής στοιχείο. Δυστυχώς στις μέρες μας αν ένας πολιτικός θέλει να εκλεγεί θα πρέπει να εφαρμόσει τέτοιες μεθόδους γιατί τον κόσμο αυτά τον τραβάνε. Όπως τραβάει και η γλώσσα του σώματος που κατα κόρον χρησιμοποίησε παράταξη, σε σημείο που να χαρακτηριστεί και να προκαλέσει γέλιο.

Είδαμε μίσος, καθαρό μίσος και έχθρα από πολιτική παράταξη, η οποία υποκίνησε  σε μικρό βαθμό και άλλη.

Είδαμε υποψήφιο ο οποίος προβλήθηκε πιο πολύ από ολους στα ΜΜΕ να κατηγορεί τους δημοσιογράφους του τόπου. Αυτό είχε και ως αποτέλεσμα να μην γίνει debate.

Για άλλη μια φορά πολύ κόσμος θα ψηφήσει με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον. Είναι άπειρες οι καταγραφές που είδαμε στα social media (π.χ. θα ψηφήσω τον τάδε που με βοήθησε με το μαγαζί μου κτλπ.)

Είδαμε παράταξη να είναι καθαρά κομματική. Την στήριξη των κομμάτων σε υποψηφίους Δημάρχους την γνωρίζουμε από πολύ παλιά, αλλά εδώ μιλάμε για καθαρά κομματική υποψηφιότητα.

Είδαμε ενημερωτικές σελίδες στο ίντερνετ, δημοσιογράφους και αρθρογράφους να "προμοτάρουν" την παράταξη τους, (πολλές αναρτήσεις για τα δρόμενα της παράταξης τους, ελάχιστες των άλλων).

Είδαμε παράταξη να κάνει χρήση του Photoshop για προσθήκη προσώπων σε φωτογραφία. 

Είδαμε να παίρνει σάρκα και οστά η χρήση του "όπλου" που λέγεται ιντερνετ και συγκεκριμένα facebook. Το είχαμε δει στα κόμματα με σελίδες τύπου "ομάδα παραμυθία, αλήθειες μόνο κτλπ. Τώρα το είδαμε και στις δημοτικές μας εκλογές από υποστηριχτές των παρατάξεων. Σελίδες τέτοιου τύπου πχ "βομβα στα στραβά της νικήτριας Σιντικής". Οι οποίες προσπάθησαν να μιμηθούν τις σελίδες των κομμάτων. Είναι κακό; Φυσικά και όχι. Αλλά κερδίζουν κάτι; Φυσικά και όχι. Με μια ματιά οι χρήστες μπορούν να καταλάβουν πως η σελίδα έχει σκοπό να υπερασπιστεί τον εκάστοτε υποψήφιο που στηρίζει, με αποτέλεσμα να μαζευτούν μόνο αυτοί που στηρίζουν ούτως η άλλος την παράταξη. Θα ήταν πολύ καλύτερο όλοι αυτοί να δώσουν τον χρόνο τους στις επίσημες σελίδες των παρατάξεων ανεβάζοντας τους δείκτες της σελίδας.

Είδαμε διάφορους να μιλάνε για εκλογή Δημάρχου από την πρώτη Κυριακή. Κάναμε το ερώτημα και στον κόσμο. Με συμμέτοχή απαντήσεων των 130 κοντά, ατόμων να υπερισχύει το ότι θα εκλεγεί Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή. 

Καλή ψήφο σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου