ΔΕΝ ΔΊΝΩ ΆΔΕΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΝΑ ΧΡΕΏΝΕΙ $4.99 ΤΟΝ ΜΉΝΑ HOAX

Τις τελευταίες ημέρες διαδίδεται στο Facebook, ένα κείμενο που καλεί τους χρήστες να το αντιγράψουν και να το κοινοποιήσουν, προκείμενου να μη χρεωθούν 4,99 ευρώ το μήνα από τη Meta. Αφορμή είναι η ανακοίνωση πως από τον Νοέμβριο στην Ευρώπη οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν συνδρομή στις πλατφόρμες της Meta, για να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο και τη χρήση τους χωρίς διαφημίσεις.

Το παρακάτω, αλλά και πολλά παρόμοια έχουν διαδοθεί στο Facebook
Τι ισχύει

Η Meta ανακοίνωσε στις 30 Οκτωβρίου ότι θα χρεώνει τους χρήστες του Facebook και του Instagram στην Ευρώπη για να χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες πλατφόρμες χωρίς διαφημίσεις, ξεκινώντας τον Νοέμβριο. Οι συνδρομές θα κοστίζουν από € 9.99 έως και € 12.99 για αγορά και χρήση μέσω εφαρμογών στα κινητά. Τα συνδρομητικά πακέτα θα είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ελβετία. Η νέα αυτή ρύθμιση έρχεται ως απάντηση στη νέα νομοθεσία της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές, αλλά και σε πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Οι χρήστες μπορούν εναλλακτικά να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες δωρεάν, αλλά θα βλέπουν τις διαφημίσεις που προβάλλονται σε αυτές.
Η αντιγραφή – επικόλληση ενός κειμένου στο Facebook, δεν υποχρεώνει τη Meta να το λάβει υπόψιν. Όλοι οι χρήστες, έχουν αποδεχτεί τους όρους χρήσης της πλατφόρμας, τη στιγμή που δημιούργησαν τον λογαριασμό τους και όταν αυτοί έχουν τροποποιηθεί, κατόπιν ενημέρωσης και έγκρισής τους. Δεν μπορούν να τους αναιρέσουν και αν δεν συμφωνούν, μπορούν απλά να σβήσουν τον λογαριασμό τους.

Η φήμη περί χρώσης των χρηστών του Facebook, κυκλοφορεί και έχει διαψευστεί τουλάχιστον από το 2009.

Απόσπασμα από τους νέους Όρους χρήσης του Facebook, Πηγή

Η αντιγραφή – επικόλληση ενός κειμένου στο Facebook, δεν αναιρεί τους όρους χρήσης που έχει αποδεχτεί ο χρήστης όταν δημιούργησε τον λογαριασμό του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος