Εξετάσεις Ταε Κβον Ντο στο Σιδηρόκαστρο, 15 Δεκεμβρίου 2023

Το Ταε Κβον Ντο είχε πάντα θέση μεταξύ των βασικών αθλημάτων για την τοπική κοινωνία στο Σιδηρόκαστρο.
Με εκφραστή τον αείμνηστο Γιώργο Βεζυρόπουλο, προπονητή του ΑΣ Σιντικής Σιδηροκάστρου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών. Ο Δάσκαλος ήταν μέλος της τεχνικής επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταε Κβον Ντο και επίσημος εξεταστής μαύρων ζωνών. 
Αν και τα πράγματα δεν έμοιαζαν και τόσο λαμπρά για το άθλημα στον τόπο και τον ΑΣ Σιντικής Σιδηροκάστρου, ήρθε στην επιφάνεια ένας άλλος μεγάλος δάσκαλος (χωρίς να υπάρχει λόγος σύγκρισης με τον Γ.Βεζυρόπουλο) ο αρχιμουσικός και δάσκαλος Σάββας Κωφίδης, ο οποίος ανέλαβε τα παιδιά του ΑΣ Σ.Σ..
Χθες, 15 Δεκεμβρίου 2023 οι αθλητές μας στις εξετάσεις απόκτησης "ζωνών" απόδειξαν πως έχουν όλα όσα χρειάζεται για να γίνουν σωστοί και πετυχημένοι εκφραστές του Ταε Κβον Ντο, με τον Σάββα αρχιτέκτονα σώματος μα και νου, με μόνιμο γνώμονα το ήθος.

Στο Ταε Κβον Ντο, όπως και σε άλλες πολεμικές τέχνες, χρησιμοποιείται ένα ιεραρχικό σύστημα ζωνών, το οποίο προσδιορίζει το επίπεδο τεχνικής και εμπειρίας του αθλητή.
Συνολικά υπάρχουν 10 βαθμοί, οι οποίοι στα κορεάτικα ονομάζονται Gups. 
Σε αυτήν την αθλητική δραστηριότητα παρών ήταν και ο Δήμαρχος Σιντικής Γεώργιος Τάτσιος ο οποίος όχι μόνο ήταν παρών αλλά είχε και ενεργό ρόλο. Ο κ. Τάτσιος αφού συνεχάρη τους αθλητές, μετά το πέρας των εξετάσεων έγραψε σε ανάρτηση του στο προφίλ του στο facebook τα παρακάτω:
Γεώργιος Τάτσιος : TAE KWON DO ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ
Εντυπωσιακοί ήταν οι μικροί και μεγαλύτεροι (ηλικιακά) αθλητές  του Α.Σ.ΣΙΝΤΙΚΗΣ στις εξετάσεις για την απόκτηση ζώνης που έγιναν στο Σιδηρόκαστρο την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου!
Θερμά συγχαρητήρια στο προπονητή  Savvas Kofidis που ταυτόχρονα με την σωματική άσκηση διδάσκει ήθος και αυτοσεβασμό μέσω του Ολυμπιακού αθλήματος του TAE KWON DO.
Οι κριτές διέκριναν αρκετά ταλέντα που δύνανται να φέρουν διακρίσεις στον τόπο μας!




Φωτογραφίες

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος