22 έτη Αρχιερατείας συμπλήρωσε ο Σιδηροκάστρου Μακάριος

Με κάθε λαμπρότητα και σε κλίμα χαρμόσυνο και πανηγυρικό εορτάστηκε στο Σιδηρόκαστρο η επέτειος για τη συμπλήρωση 22 ετών από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου.

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου με τη συμμετοχή αρκετών Ιερέων και Διακόνων, αλλά και ευλαβών Χριστιανών που σπεύδουν κάθε χρόνο την ημέρα αυτή να τιμήσουν, αλλά και να προσευχηθούν για τον Επίσκοπό τους.

Τον Επίσκοπο που τους χάρισε η Εκκλησία για να τους αγαπά, να τους στηρίζει και να τους καθοδηγεί "εις νομάς σωτηρίους".

Πριν την απόλυση ομίλησε συνοπτικά και εμπνευσμένα ο Προϊστάμενος του Ναού π. Προκόπιος Κρίβος, παίρνοντας αφορμή από την επέτειο του Σεβασμιωτάτου, για την θέση του Επισκόπου μέσα στην Εκκλησία γενικά και για το έργο που συντελείται εδώ και 22 χρόνια στην τοπική Εκκλησία κάτω από την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου ειδικά.

Ένα έργο πολύπλευρο και πολυδιάστατο, το οποίο καλύπτει πολλούς τομείς, τον υλικό, τον φιλανθρωπικό και τον πνευματικό.

Και το έργο αυτό είναι εμφανές και σε τοπικό αλλά και σε ένα ευρύτερο επίπεδο, διότι παρά το γεγονός ότι η Μητρόπολη Σιδηροκάστρου είναι επαρχιακή και ακριτική, εντούτοις η πλούσια δραστηριότητα της τοπικής Εκκλησίας οφείλεται και στην ανύστακτη μέριμνα του Σεβασμιωτάτου, αλλά και στην ζέση και την προθυμία με την οποία αγκαλιάζουν οι Σιδηροκαστρινοί κάθε πρωτοβουλία.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους, κληρικούς και λαϊκούς, για την παρουσία τους στην Εκκλησία και στην Ιερά Μυσταγωγία και ζήτησε τις προσευχές όλων, ώστε ο Θεός να του δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίζει τις προσπάθειές του προς όφελος όχι προσωπικό, αλλά συλλογικό, για την πνευματική δηλαδή αναβάθμιση του τόπου στον οποίο τον έστειλε η Εκκλησία για να καθοδηγεί και να εμπνέει.

Τόνισε δε ότι πάντα έχει στο νου του το παράδειγμα του Κυρίου μας που ήρθε στον κόσμο να διακονήσει και όχι να διακονηθεί, ένα παράδειγμα που θα πρέπει να συνέχει και να διακρίνει όλους τους ανθρώπους που κατέχουν θρησκευτικά και πολιτικά αξιώματα.

Ακολούθως, παρετέθη πλούσιο κέρασμα στην αίθουσα του Ναού.

Στο ίδιο εορταστικό κλίμα, ενόψει και της περιόδου των Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε η απογευματινή εκδήλωση στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, κατά την οποία η ορχήστρα του νεαρού μουσικού Γιώργου Παντσουράκη με καλλιτέχνες από την ευρύτερη περιοχή του Σιδηροκάστρου και της Ηράκλειας, ενθουσίασε τους πάντες.

Παιδιά ηλικίας 25 ετών, και μικρότεροι, παρουσίασαν ένα πολύ ευχάριστο μουσικό και χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με ύμνους στην αρχή και τραγούδια στη συνέχεια.

Τους ύμνους απέδωσαν οι νεαροί Ιεροψάλτες Γεώργιος Χίτζιος και Θεόδωρος Λιούλιος.

Μαζί με τον Γιώργο Παντσουράκη τραγούδησαν η Εύα Σοφιάδου και ο Νίκος Φιλέντας συνοδευόμενοι από ορχήστρα με αρμόνιο, κιθάρα, κανονάκι και κρουστά.

Τον δικό της ιδιαίτερο παλμό έδωσε και η παιδική χορωδία του Ωδείου Σιδηροκάστρου Βασίλη Ταπέ, ένα ωραίο μουσικό σχήμα από αρκετά παιδιά που τραγούδησαν τα κάλαντα με τη συνοδεία στο πιάνο του δασκάλου τους και καταξιωμένου Μουσικού Γεώργιου Ταπέ.

Στο τέλος της εκδήλωσης τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης, αλλά και της συμμετοχής πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τον Ναό για να απολαύσει τα παιδιά και να βιώσει το εορταστικό κλίμα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, καλλιτέχνες, παιδιά και ακροατές, ιδιαιτέρως όμως τον π. Προκόπιο για την πολύ όμορφη πρωτοβουλία να διοργανώσει αυτή την εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 22 ετών από τη χειροτονία του.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο νέος Δήμαρχος Σιντικής κ. Γεώργιος Τάτσιος, η ορκωμοσία του οποίου πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου και με την παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων, όλων των Εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και πολλών κατοίκων που γέμισαν το κλειστό γήπεδο Σιδηροκάστρου για να στηρίξουν και να ενισχύσουν τη νέα Δημοτική Αρχή.












Πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος