Δήμος Σιντικής: Κρίθηκε μη σύννομη η δαπάνη επιχορήγησης για δράσεις πυροπροστασίας Συλλόγων

Κρίθηκε μη σύννομη η δαπάνη επιχορήγησης για δράσεις πυροπροστασίας Συλλόγων με βάση το άρθρο 202 , παρ. 1 του ν. 3463/2006 περί επιχορηγήσεων και βοηθημάτων Δήμων

Δήμος Σιντικής: Ανακοίνωση 
Κατόπιν του με αριθμ. Πρωτ: 50429/23-11-2023 εγγράφου της Μονάδας Επιθεωρήσεων και Ελέγχων της Περιφερειακής Υπηρεσίας Σερρών η οποία υπάγεται στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας , η δαπάνη επιχορήγησης Συλλόγων που αναλαμβάνουν δράσεις πυροπροστασίας σε συνεργασία με το Δήμο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κρίθηκε μη σύννομη.

Σύμφωνα με απόσπασμα του παραπάνω εγγράφου ¨ Ως προς τη διαχείριση κονδυλίων προορισμένων για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας , η καταβολή χρηματικών ποσών σε συλλόγους για επιτήρηση των δασών, μέσω τακτικών περιπολιών με κίνηση δικών τους οχημάτων , ως εθελοντικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας βασιζόμενη στο άρθρο 202 , παρ. 1 του ν. 3463/2006 περί επιχορηγήσεων και βοηθημάτων Δήμων , είναι πλέον μη σύννομη λόγω αλλαγής του θεσμικού πλαισίου από το έτος 2020¨.

Λόγω της παραπάνω εξέλιξης μετά λύπης μας ενημερώνουμε τους Συλλόγους που συνέδραμαν στην πυροπροστασία του Δήμου μας κατά την θερινή περίοδο του 2023 , ότι αδυνατούμε να τους επιχορηγήσουμε παρά τις αποφάσεις που λήφθηκαν.

Δείτε όλο το έγγραφο ΕΔΩ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος