Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Δήμος Σιντικής: Κρίθηκε μη σύννομη η δαπάνη επιχορήγησης για δράσεις πυροπροστασίας Συλλόγων

Κρίθηκε μη σύννομη η δαπάνη επιχορήγησης για δράσεις πυροπροστασίας Συλλόγων με βάση το άρθρο 202 , παρ. 1 του ν. 3463/2006 περί επιχορηγήσεων και βοηθημάτων Δήμων

Δήμος Σιντικής: Ανακοίνωση 
Κατόπιν του με αριθμ. Πρωτ: 50429/23-11-2023 εγγράφου της Μονάδας Επιθεωρήσεων και Ελέγχων της Περιφερειακής Υπηρεσίας Σερρών η οποία υπάγεται στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας , η δαπάνη επιχορήγησης Συλλόγων που αναλαμβάνουν δράσεις πυροπροστασίας σε συνεργασία με το Δήμο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κρίθηκε μη σύννομη.

Σύμφωνα με απόσπασμα του παραπάνω εγγράφου ¨ Ως προς τη διαχείριση κονδυλίων προορισμένων για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας , η καταβολή χρηματικών ποσών σε συλλόγους για επιτήρηση των δασών, μέσω τακτικών περιπολιών με κίνηση δικών τους οχημάτων , ως εθελοντικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας βασιζόμενη στο άρθρο 202 , παρ. 1 του ν. 3463/2006 περί επιχορηγήσεων και βοηθημάτων Δήμων , είναι πλέον μη σύννομη λόγω αλλαγής του θεσμικού πλαισίου από το έτος 2020¨.

Λόγω της παραπάνω εξέλιξης μετά λύπης μας ενημερώνουμε τους Συλλόγους που συνέδραμαν στην πυροπροστασία του Δήμου μας κατά την θερινή περίοδο του 2023 , ότι αδυνατούμε να τους επιχορηγήσουμε παρά τις αποφάσεις που λήφθηκαν.

Δείτε όλο το έγγραφο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου