Επίσκεψη εργασίας της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, στα Σέρρας

Η επίσκεψη ξεκίνησε με την αυτοψία στα Τζαμιά Μεχμέτ Μπέη (Αγιά Σοφιά) και Μουσταφά Μπέη. 
Λίνα Μενδώνη: «Τα δύο οθωμανικά μνημεία, τα Τεμένη Μεχμέτ Μπέη και Μουσταφά Μπέη είναι μία εκκρεμότητα του Υπουργείου Πολιτισμού, στον αστικό ιστό της πόλης των Σερρών. Ήρθε η ώρα να την αντιμετωπίσουμε, κατ΄αρχήν μελετητικά και στη συνέχεια αποκαθιστώντας τα δύο σημαντικά μνημεία».
Στη συνέχεια, η Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα, που εκτελούνται από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του #ΥΠΠΟ στον Τύμβο Καστά και σημείωσε ότι οι εργασίες συντήρησης και προστασίας του Τύμβου Καστά προχωρούν και ολοκληρώνονται εντός των αναθεωρημένων χρονοδιαγραμμάτων, που ετέθησαν από το #ΥΠΠΟ. 

Λίνα Μενδώνη: «Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, του 2022, που έπληξαν την περιοχή και τον Τύμβο Καστά, η αρμόδια Διεύθυνση Αναστήλωσης του ΥΠΠΟ έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα για τη θωράκιση του μνημείου [...]». 

Ακολούθησε αυτοψία στην Ξύλινη Γέφυρα της Αμφίπολης, στο σημαντικό τεχνικό έργο του 5ου αι. π.Χ.  Το έργο εξελίσσεται απολύτως ικανοποιητικά και ολοκληρώνεται στο τέλος του 2025.
Η επίσκεψη εργασίας ολοκληρώθηκε στην Ιερά Μονή Τίμιου Προδρόμου, του 13ου αι., όπου από το 2010 -όταν πυρκαγιά κατέστρεψε μεγάλο μέρος της νότιας πτέρυγας της Μονής- εξελίσσεται ένα μείζον αναστηλωτικό πρόγραμμα από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος