Εκδήλωση μνήμης «1913 – 2024 … 111 χρόνια από την απελευθέρωση των Σερρών» Σέρρες, 30 Ιουνίου 2024

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση μνήμης και τιμής, αφιερωμένη στον αγώνα των ηρώων της Απελευθέρωσης των Σερρών, με τίτλο:
«1913 – 2024 … 111 χρόνια από την απελευθέρωση των Σερρών»

Μέσα από τη μουσική, το λόγο, την προβολή ιστορικού οπτικοακουστικού υλικού και την παρουσίαση αποσπασμάτων σε μορφή θεατρικών αναλογίων των έργων «1913» και «Μαύρο Νερό» που έχουν παρουσιαστεί στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, τιμούμε την σπουδαιότητα του αγώνα των ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια», στις 21:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ελευθέρια 2024: Σειρά εκδηλώσεων ιστορικής μνήμης τιμητικές για την ιστορία του τόπου μας και με έμπνευση για το μέλλον.

Συμμετέχουν:
Ο μουσικοσυνθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Γιώργος Ανδρέου, ο ερμηνευτής Νίκος Αλεξιάδης, οι ηθοποιοί Ελευθερία Ρήγου, Αστέρης Πολυχρονίδης, Γιώργος Καρύδας, Αστερόπη Χαριτίδου και Χριστίνα Αναγνώστου.

Κεντρική ομιλήτρια η φιλόλογος Φανή Κεχαγιά.

Λίγα λόγια για τα αποσπάσματα των έργων που θα παρουσιαστούν:
Η παράσταση «1913» βασισμένη στο θεατρικό χρονικό του Σταύρου Κοταμανίδη
«Η καταστροφή των Σερρών», σε διασκευή/σκηνοθεσία του Παναγιώτη Μέντη, παρουσιάστηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών σε συμπαραγωγή με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών τον Ιούνιου του 2013, ενταγμένη στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών.

Το έργο «ΜΑΥΡΟ ΝΕΡΟ ή Πόσο Διαρκεί Μια Μνήμη» σε κείμενα των Εύας Οικονόμου-Βαμβακά & Ματίνας Μέγκλα και σκηνοθεσία Εύας Οικονόμου Βαμβακά, παρουσιάστηκε στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών τον Δεκέμβριο του 2021, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση 1821-2021 με την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Σερρών.


Πρόγραμμα εκδήλωσης:
ΜΟΥΣΙΚΗ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ – ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ : ΦΑΝΗ ΚΕΧΑΓΙΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ: ΣΚΗΝΗ (1ο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ) ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «1913» 
από τους ηθοποιούς : ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΥΔΑ , ΑΣΤΕΡΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ – ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ: ΣΚΗΝΗ (2Ο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ) ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «1913» από τους ηθοποιούς : ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΥΔΑ, ΑΣΤΕΡΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ, ΑΣΤΕΡΩ ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ- ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ: ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ TA ΕΡΓΑ «ΜΑΥΡΟ ΝΕΡΟ» (1ο ΑΠΟΣΜΑΣΜΑ) &

«1913» (3Ο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ) από τους ηθοποιούς : ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΡΗΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΥΔΑ, ΑΣΤΕΡΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ, ΑΣΤΕΡΩ ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΙΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ: ΣΚΗΝΗ (2Ο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ) ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΜΑΥΡΟ ΝΕΡΟ» από τους ηθοποιούς : Γ.ΚΑΡΥΔΑ, Α.ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ, Α.ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ, Χ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ – ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος